28. oktoober 2011 kell 16:59

Töötus  teeb Hispaanias uusi  rekordeid

Töötuse määr tegi Hispaanias uue rekordi, jõudes üle pooleprotsendilise kasvuga 21,5% tasemele. Tegu on kõrgeima tööpuudusega alates 1996. aastast,  kirjutab timesunion.com.

Hispaania riikliku statistikaameti täna avalikustatud andmete kohaselt kasvas registreeritud töötute arv Hispaanias kolmandas kvartalis 145 000 inimese võrra, jõudes 21,5% tasemele. Teises kvartalis oli töötuse määr 20,9%.  Kokku on kolmanda kvartali lõpu seisuga riigis 4 978 300 töötut.

Kaks aastat pärast kinnisvara mulli lõhkemist üritab Hispaania jätkuvalt oma majandust jalgele aidata, kuid probleemid aina kasvavad. Inimesed on kaotanud usu riigi valitsusse ja suure tõenäosusega edestavad praegu opositsioonis olevad konservatiivid 20. novembri üldvalimistel võimul olevat sotsialistlikku parteid suure edumaaga.

Töötuse kasv on seda kurioossem, et tavapäraselt on kolmas kvartal tööpuudusele pigem leevendavalt mõjunud, sest ettevõtted vajavad suvepuhkuste hooajaks lisajõudu. Kuigi töötuse kasv mõjutas kõiki majandussektoreid, said statistikaameti sõnul enim kannatada teenindus- ja ehitussektorid.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum