• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Töötus  teeb Hispaanias uusi  rekordeid

  Töötuse määr tegi Hispaanias uue rekordi, jõudes üle pooleprotsendilise kasvuga 21,5% tasemele. Tegu on kõrgeima tööpuudusega alates 1996. aastast,  kirjutab timesunion.com.

  Hispaania riikliku statistikaameti täna avalikustatud andmete kohaselt kasvas registreeritud töötute arv Hispaanias kolmandas kvartalis 145 000 inimese võrra, jõudes 21,5% tasemele. Teises kvartalis oli töötuse määr 20,9%.  Kokku on kolmanda kvartali lõpu seisuga riigis 4 978 300 töötut.
  Kaks aastat pärast kinnisvara mulli lõhkemist üritab Hispaania jätkuvalt oma majandust jalgele aidata, kuid probleemid aina kasvavad. Inimesed on kaotanud usu riigi valitsusse ja suure tõenäosusega edestavad praegu opositsioonis olevad konservatiivid 20. novembri üldvalimistel võimul olevat sotsialistlikku parteid suure edumaaga.
  Töötuse kasv on seda kurioossem, et tavapäraselt on kolmas kvartal tööpuudusele pigem leevendavalt mõjunud, sest ettevõtted vajavad suvepuhkuste hooajaks lisajõudu. Kuigi töötuse kasv mõjutas kõiki majandussektoreid, said statistikaameti sõnul enim kannatada teenindus- ja ehitussektorid.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".