Tühjad rehvid toovad brittidele 384 miljoni eest liigset kütusekulu

Indrek Kald 30. oktoober 2011, 12:59

Briti autojuhid kulutavad aastas tühjade rehvidega ringisõitmise tõttu täiendavalt kütuse ostmise peale 384 miljonit eurot, selgus rehvitootja Michelin kampaanias, kus pakuti võimalust rehvide seisundit ja rõhku kontrollida.

Ligi 39 protsenti briti autojuhte sõidab pidevalt ringi kas pooltühjade või ohtlikult tühjade rehvidega, kulutades seejuures liigselt mootorikütust. Viis protsenti juhte sõidab aga ringi torkeaukudega rehvidega, teatas portaal auto24.ee.

Tänu sellele kulutav autojuhid 224 miljonit liitrit kütet enam ning paiskavad atmosfääri täiendavalt 600 000 tonni CO². Pooltühjade rehvidega ringisõitmine halvendab ka auto juhitavust, suurendab pidurdusmaad ning vähendab rehvide eluiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2011, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing