Fondides kuulub jäme ots välismaalastele

Romet Kreek 31. oktoober 2011, 10:33

Investeerimisfondide klientidest moodustavad põhiosa mitteresidendid, kirjutas finantsinspektsioon.

Mitteresidentide osakaal kahanes 58 protsendilt 57-le, Eesti residentidest eraisikute oma kasvas 15 protsendilt 16-le ja Eesti residentidest juriidiliste isikute osakaal püsis 27 protsendile.

Aktsiafondidesse paigutatud 437 miljonist eurost kuulus Eesti residentidest eraisikutele 16%. Eesti residentidest eraisikute poolt eelistatuimaks aktsiafondide fondivalitsejaks on Swedbank Investeerimisfondid, mis valitses 56% Eesti residentidest eraisikute poolt aktsiafondidesse paigutatud varadest. SEB Varahaldus valitses 33% Eesti residentidest eraisikute poolt aktsiafondidesse paigutatud varadest.

Võlakohustuste fondidesse paigutatud 63 miljonist eurost kuulus Eesti residentidest eraisikutele vaid 4%. Eesti residentidest eraisikute turul suurim turuosa kuulus SEB Varahaldusele, kes valitses 65% võlakohustuste fondidesse paigutatud varadest. Danske Capitalile kuulus 35% võlakohustuste fondidesse paigutatud varadest. Swedbank Investeerimisfondid võlakohustuste fonde enam ei valitse.

Muudesse fondidesse paigutatud 91 miljonist eurost kuulus Eesti residentidest eraisikutele vaid 2%. Eesti residentidest eraisikute puhul kuulus suurim turuosa AS EEREIF Management’ile, mis valitses 56% muude fondidesse paigutatud varadest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2011, 10:47
Otsi:

Ava täpsem otsing