• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fondides kuulub jäme ots välismaalastele

  Investeerimisfondide klientidest moodustavad põhiosa mitteresidendid, kirjutas finantsinspektsioon.

  Mitteresidentide osakaal kahanes 58 protsendilt 57-le, Eesti residentidest eraisikute oma kasvas 15 protsendilt 16-le ja Eesti residentidest juriidiliste isikute osakaal püsis 27 protsendile.
  Aktsiafondidesse paigutatud 437 miljonist eurost kuulus Eesti residentidest eraisikutele 16%. Eesti residentidest eraisikute poolt eelistatuimaks aktsiafondide fondivalitsejaks on Swedbank Investeerimisfondid, mis valitses 56% Eesti residentidest eraisikute poolt aktsiafondidesse paigutatud varadest. SEB Varahaldus valitses 33% Eesti residentidest eraisikute poolt aktsiafondidesse paigutatud varadest.
  Võlakohustuste fondidesse paigutatud 63 miljonist eurost kuulus Eesti residentidest eraisikutele vaid 4%. Eesti residentidest eraisikute turul suurim turuosa kuulus SEB Varahaldusele, kes valitses 65% võlakohustuste fondidesse paigutatud varadest. Danske Capitalile kuulus 35% võlakohustuste fondidesse paigutatud varadest. Swedbank Investeerimisfondid võlakohustuste fonde enam ei valitse.
  Muudesse fondidesse paigutatud 91 miljonist eurost kuulus Eesti residentidest eraisikutele vaid 2%. Eesti residentidest eraisikute puhul kuulus suurim turuosa AS EEREIF Management’ile, mis valitses 56% muude fondidesse paigutatud varadest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.