Indrek Raudne ostis Saaremaal mõisa

Indrek Kald 01. november 2011, 11:50

Riigikogu liige Indrek Raudne ostis Saaremaal Kotlandi mõisa, kuid ei tea veel, kas teeb sellest majutusasutuse või jätab erakasutusse.

"Minu sattumisel ostjaks oli tegemist asjaolude õnneliku kokkulangemisega elik juhusega, nagu taoliste asjade puhul ikka," ütles Raudne Meie Maale ning lisas, et ostis kinnistu juunikuus eraisikust omanikult teadlikult mõisahoone enda pärast.

"Ostuhind on tõenäoliselt kübeke võrreldes kordategemise kuludega. Nimelt on hoolimata kõlavast tiitlist "mõisa"-taoliste kinnisasjade turuväärtus selles asukohas kahjuks või õnneks tavalise maatulundusmaa väärtus," selgitas ta.

"Kas see on puhtalt isiklikul otstarbel, mingil kujul avatud turismi-, puhke- ja/või majutusobjektina või omavahel kombineeritud kujul, seda näitab aeg ja avanevad võimalused," kommenteeris ta 1818. aastal ehitatud hoone taastamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2011, 16:27
Otsi:

Ava täpsem otsing