Kadrin Karner • 1. november 2011 • 2 min
Jaga lugu:

Kohus kuulutas eile välja Kalle Norbergi eraisiku pankroti

Norbergi pankrotimenetlus algatati Euroopa Liidu Nõukogu määruse alusel. Pankrotihalduriks nimetati Urmas Ustav advokaadibüroost Lextal.

Norbergi võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 18. novembril kell 10 Kentmanni kohtumajas. Kohus teatas, et kui Norberg koosolekule vannet andma ei ilmu, on kohtul õigus teda trahvida, sundtoomist kohaldada või määrata ka kuni kolmekuuline arest.

Võlausaldajatel palutakse hiljemalt kahe kuu jooksul anda haldurile teada kõigist enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu. Sama tähtaja jooksul on kohustatud kõik isikud, kelle valduses on ükskõik mis alusel võlgniku vara, teatama sellest haldurile.

Ohjad halduri käes. Pankrotivõlgnikule võlgnetavate kohustuste täitmist võib pärast pankroti väljakuulutamist vastu võtta üksnes pankrotihaldur.

Märtsis kirjutas Äripäev, et Marcel Vichmani ettevõte OÜ Moonrider taotles kohtus Norbergi pankrotti. Vichmann tookord sisulist kommentaari ei andnud.

Kalle Norberg on tegelenud mitmete Eesti rikaste inimeste rahaasjadega. Eesti Ekspress kirjutas märtsis, et Läti päevalehe Diena vastuolulise müügitehingu vahendajana rahvusvahelise tuntuse saavutanud Norberg on raskustesse sattumise järel oma klientidele miljoneid eurosid võlgu.

Mullustele muredele lisandus ka võlausaldajate nimekiri. Ekspressi andmeil on Norberg lisaks Vichmannile võlgu Arnout Lugtmeijerile, Igor Pihelale ja Hans H. Luigele.

2010. aasta märtsis kuulutas Harju maakohus välja Eesti Näituste ASi avalduse alusel Norbergi ettevõtte Knor Invest OÜ pankroti.

Tookord ütles Knor Invest OÜ pankrotihaldur Indrek Lepsoo Äripäevale, et Kalle ja Kaia Norberg ei viibi Eestis ning on takistanud tema tööd sellega, et pole menetluse käigus palutud dokumente haldurile ja kohtule esitanud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt