Kreeka peaministri erakorraline istung

Rainer Saad 01. november 2011, 17:54

Kreeka peaminister George Papandreou kutsus täna kokku erakorralise valitsuskabineti istungi, et hoida tagasi tema poolt juhitava PASOKi parteisisest mässu.

Kuus Papandreou partei ametnikku kutsusid peaministrit tagasi astuma. Milena Apostolaki, valitseva partei aseesimees lahkus parteist, jättes Papandreou enamusele vaid kaks kohta. Teine PASOKi partei aseesimees Eva Kaili kutsus üles rahvuslikuid ühtsusele ning teatas, et PASOK-it ei peaks juhtima Papandreou.

Parteisisene vastuolu tekkis pärast seda kui Papandreou teatas esmaspäeval, et euroala hiliseim Kreeka päästepakett pannakse referendumile.

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy arutasid täna telefonis Kreeka sammu panna päästepakett referendumile. Merkeli kabineti esindaja sõnul plaanivad Saksamaa ja Prantsusmaa liidrid kohtuda homme Cannes, kõnelustele on kaasatud nii Rahvusvaheline Valuutafond kui ka Kreeka ametnikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2011, 12:41
Otsi:

Ava täpsem otsing