Kadrin Karner • 2. november 2011 kell 7:51

Dnb Nord Eesti 9 kuu tulemus rebis kahjumist kasumisse

DnB NORD Eesti 2011. aasta 9 kuu puhaskasum oli 3,8 miljonit eurot, mis on märkimisväärselt parem võrreldes 2010. aasta sama perioodiga, kui teeniti 3,6 miljonit eurot kahjumit. 

„DnB NORD Eesti tulemused on kogu 2011. aasta jooksul näidanud positiivseid arenguid. See on tingitud nii paranenud majanduskeskkonnast, kui ka meie oluliselt aktiivsemast tegevusest finantseerimisturul. Oleme suutnud suurendada tulusid, kuid samas hoidnud oma kulubaasi kontrolli all, suurendades seega sisemist efektiivsust,“ on panga arengutega rahul DnB NORD Panga tegevjuht Hans Pajoma.

Dnb NORD Eesti 2011. aasta kolmanda kvartali puhaskasum oli 1,2 miljonit eurot, võrreldes 0,44 miljoni euro suuruse kahjumiga 2010. aasta samal perioodil. Tegevuskulud langesid 4,7%. Positiivsete märkidena oli nii laenuportfelli kasv 389 miljoni euroni (võrreldes 372 miljoni euroga 2010. aasta kolmanda kvartali lõpus) kui ka 14,9% kasvanud hoiused.

„Kuigi DnB NORD on jätkuvalt aktiivne ning kasvule orienteeritud pangandusgrupp Eesti turul, siis tingituna üldisest määramatusest eurotsooni võlakriisi edasistes arengutes, on suure tõenäosusega järgmise 12 kuu jooksul oodata ka Eesti majanduskeskkonna jahtumist,“ märkis Pajoma.

Positiivsed tulemused kajastusid ka DnB NOR grupi 2011. aasta kolmanda kvartali numbrites. DnB NORD Panga emapanga 9 kuu puhaskasum oli 1 185 miljonit eurot, võrreldes 1 170 miljonilise kasumiga 2010. aasta kolmes esimeses kvartalis. Sissetulekud tõusid 107 miljoni euro võrra võrreldes 2010. kolmanda kvartali tulemustega. Keskmised laenumahud on kasvanud 8,5 miljardi euro võrra ehk 5,7% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. DnB NOR on jätkuvalt suurendamas oma turuosa Norras.

„Euroopa majanduskeskkond on läbimas keerulist perioodi. Suurtes võlgades olevate eurotsooni maade kahtluse all olev maksevõime tekitab ebakindlust tuleviku osas. Kuigi suur osa DnB NOR grupi operatsioonidest on keskendunud Norra turule, on pank siiski mõjutatud olukorrast Euroopas,“ teatas grupi tegevjuht, Rune Bjerke. Vaatamata keerulistele olukordade on Rune Bjerke siiski optimistlik ja veendunud, et DnB NOR Grupi positiivsed tulemused jätkuvad ka tulevikus.

Alates 2010. aasta detsembrist on DnB NORD grupi 100%-line omanik Norra suurim pank DnB NOR. DnB NOR on turuliider Norra turul, omades olulisi turuosasid kõikides turusegmentides, kõige suuremat kliendiportfelli ning kõige laiaulatuslikumat kontorivõrku. DnB NOR on turuväärtuse poolest suuruselt teine pank Skandinaavias. DnB NOR grupp tegutseb 19 riigis üle kogu maailma ja grupis töötab üle 13 000 töötaja.

Hetkel kuum