Lenovo kasum kasvas 88%

Maarja-Liis Mitri 02. november 2011, 17:39

Maailma suuruselt teise lauaarvutitootja Lenovo Groupi eelmise kvartali kasum oli ligikaudu 144 miljonit dollarit, mis on 88% kõrgem kui aasta varem, kirjutab uudisteagentuur Reuters. 

Kasuminumbri tõusule aitasid kaasa nii ülevõtmised kui ka kasvav müük arenevatel turgudel, eriti Hiinas. Lenovo võttis sel aastal üle Delli ja juunis nõustuti 900 miljoni dollari eest ostma ka Saksa tarbeelektroonikatootja Medion AG.

Täna avalikustatud pressiteates ütles Lenovo, et firma juhatuse esimees Liu Chuanzi on andnud lahkumisavalduse. Tema asemele asub senine tegevjuht Yang Yuanging.

Vaatamata kasumi kasvule hoiatavad analüütikud, et lauaarvutite tootjate väljavaated pole hetkel väga helged, sest nõudlus arenenud turgudel üha kahaneb. Lisaks sellele on hiljutised üleujutused Tais tekitanud kõvaketaste puuduse.

Lenovo, mille osa globaalses lauaarvutiturus on ligi 14%, on Hiina üks tuntumaid tarbijabrände. Ettevõte on teinud ka esimesed katsed siseneda nutitelefonide ja tahvelarvutite turule, kuid praegu veel olulisi edusamme raporteerida ei saa.

Lenovo aktsia on sel aastal tõusnud 12,45%. Kolmapäeval kerkis aktsia hind Hong Kongi börsil 4,87%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2011, 17:49
Otsi:

Ava täpsem otsing