LHV: kasumisse jõudmine on Ekspressi jaoks samm edasi

Raivo Sormunen 02. november 2011, 13:25

LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa märgib kiiranalüüsis, et kuna kolmas kvartal on hooajaliselt meediaettevõtetele ebasoodne aeg, siis Ekspress Grupi jõudmine viimases kvartalis kasumisse on samm edasi.

„Ekspress Grupi kolmanda kvartali tulemused näitasid jätkuvaid paranemise märke. Ettevõtte kasum oli 0,12 miljonit eurot, samal ajal kui meie ootus oli väike kahjum. Oodatust paremat tulemust näitas trükiteenuste üksus, kuid perioodiliste väljaannete üksuse tulemus oli jätkuvalt nõrk,“ sõnas analüütik.

Oidermaa märgib, et Ekspress Grupp võib sesoonselt tugevama neljanda kvartali mõjul saavutada aasta kokkuvõttes eesmärgiks seatud kasumi (8 miljoni euro suuruse EBITDA), kuid rõhutab sealjuures, et seda tulemust toetavad esimeses kvartalis näidatud ühekordsed tulud seoses osaluse suurendamisega Eesti Päevalehes (tehing parandas EBITDA-d ühekordselt 1,54 miljoni euro võrra –toim).

Ekspress Grupi aktsionäre dividendidega lähiaastatel veel ei meelitata.
„Dividende Ekspress Grupilt lähitulevikus ei ootaks. Ettevõtte laenukoormus on hetkel veel piisavalt kõrge ning eelkõige tuleks keskenduda selle vähendamisele. Samuti sõltub dividendide makse ka ettevõtte investeeringute plaanist,“ märgib LHV.

Panga soovitus Ekspress Grupi aktsiale on Osta ja hinnasiht 1,50-1,65 eurot.
Hetkel kaupleb aktsia Tallinna börsil 1,11 eurol ehk 7,3% plussis. Ka turg tervikuna on OMXT indeksi alusel 3,0% plusspoolel.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2011, 16:31
Otsi:

Ava täpsem otsing