MasterCardi kasum hüppas tarbimise kasvades

Katre Pilvinski 02. november 2011, 16:22

Kaardioperaatori MasterCard kolmanda kvartali kasum purustas analüütikute ootused, kuna tarbijad teevad rohkem kulutusi krediit- ja deebetkaartidega. 

MasterCardi kolmanda kvartali puhaskasum ronis 38 protsendi võrra 717 miljonile dollarile või 5,63 dollarit aktsia kohta, aasta varem oli kasum 518 miljonit dollarit ehk 3,94 dollarit aktsia kohta, vahendas Bloomberg. Bloombergi küsitletud 29 analüütiku keskmine hinnang oli 4,82 dollarit aktsia kohta.

Mastercardi tegevjuht Ajay Banga üritab ühe suurima rivaali Visa arvelt turuosa võita, pärast seda kui USA keskpank võttis suvel vastu oodatust leebema otsuse vähendada teenustasusid, mida kaupmehed pankadele kaarditehingute eest maksavad. Banga sõnas, et neil on hea meel selle kvartali tugevate tulemuste üle, mida mõjutas ka tehingute arvu kasv enamus regioonides üle terve maailma.

MasterCardi aktsia lõpetas eilse börsipäeva New Yorgis 334,30 dollaril, kukkudes 12,94 dollarit või 3,7%.

MasterCardi konkurent Visa teatas eelmisel nädalal, et firma kvartaalne kasum kasvas 14 protsenti, 880 miljoni dollarini või 1,27 dollarit aktsia kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing