Romet Kreek • 3. november 2011 kell 7:32

LG Electronics plaanib üllatada raha tõstmisega

Korea elektroonikatootja LG Electronics, mis kaotab raha mobiiltelefonide tootmisega, plaanivat teada anda triljoni woni ehk 884 miljoni dollari suurusest aktsiapakkumisest, vahendas Bloomberg viidates tundmatuks jääda soovinud allikale.

Tema sõnul teeb LG Electronics Seouli aja järgi pärast kella 15, kui aktsiatega kauplemine börsil lõppeb, teadaande. Korea aktsiaturuoperaator  nõudis LGlt teadet kuulujuttude kohta aktsiapakkumisest hiljemalt kell 18 sealse aja järgi.

Maailma suuruselt kolmanda mobiiltelefonitootja aktsia tegi täna kolme aasta suurima kukkumise, kuna spekuleeriti aktsiapakkumise teemal. Alles 2005. aastal hankis ettevõte börsilt 636 miljardit woni. LG Electronicsi mobiiltelefoniüksus on kuuendat kvartalit järjest kahjumlik.

Aktsia hind kukkus 13,7 protsenti, 61 600 wonile.

Hetkel kuum