Päev börsil: Kes maksab, tellib muusika

Romet Kreek 03. november 2011, 09:48

Tänane päev börsidel on punane.

Eile tegid Saksamaa ja Prantsusmaa liidrid selgeks, et ikka kehtib vana ütlemine – kes maksab, see tellib muusika. Kreekale tehti selgeks, et kuni referendumini Kreekale abiraha ei eraldata, kuna ei ole selge, kas Kreeka plaanib jätkata teekonda euroalal. Kui ei  jätka, siis ei ole mõtet raha tuulde loopida. Loodetavasti suudab Kreeka vanast rasvast nii palju raha leida, et ta ei muutu enne referendumit maksejõuetuks. Jutt käis kaheksa miljardi euro eraldamisest.

Aasia aktsiaturgudele see uudis ei meeldinud. Jaapani aktsiaturg langes 2,2 protsenti, Hongkong 2,2 protsenti, Korea 1,6 protsenti, Austraalia 0,3 protsenti ja India 0,9 protsenti. Hiina aktsiaturg tõusis 0,3 protsenti.

Austraalias avaldas ANZ Bank kvartalitulemuse, mis valmsitas analüütikutele pettumuse. Aktsia hind langes kaks protsenti, 20,49 Austraalia dollarile. Euroopas vastas Prantsusmaa suurpank BNP Paribas, kes kandis korstnasse ja müüs kahjumiga Euroopa valitsuste võlakirju ning ei suutnud täita analüütikute ootuseid. Hollandi ING ületas analüütikute ootuseid. BMW teenis üle ootuste suure kasumi.

Eestiski tuleb täna tulemusi kui oavarrest. Olympic EG enam kui duubeldas aastaga kolmanda kvartali kasumi. Täna on oodata ka Baltika tulemusi ning ei üllataks, kui ka Harju Elekter oma numbrid täna avaldab.

Euroopa aktsiaindeksifutuurid lubavad tormist päeva. Börsid võivad peamiste indeksite näol avaneda kaks-kolm protsenti eilsetest sulgemishindadest madalamal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2011, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing