Rainer Saad • 3. november 2011 kell 16:34

Tesla Motorsi aktsia rallib 7%

Elektriautode tootja Tesla Motorsi aktsia on täna tõusnud üle 7% kui ettevõtte 3. kvartali käive peaaegu kahekordistus ning korrigeeritud kahjum oli väiksem kui analüütikud olid oodanud.

3. kvartali jooksul müüs Tesla 184 Roadster-tüüpi autot, mis on 22% suurem number kui möödunud aasta samal ajal. Tesla aktsia rallis möödunud aastal 43%, edestades kõiki teisi autotootjaid. 

Tesla 3. kvartali käive kasvas võrreldes möödunud aastaga 85% ehk 57,7 miljoni dollarini. Kahjum suurenes 65 miljoni dollarile või 63 sendini aktsia kohta, möödunud aasta 3. kvartalis oli Tesla kahjum 35 miljonit dollarit või 38 senti aktsia kohta.

Kuid analüütikud on järgmise kvartali suhtes pessimistlikud. Analüütikute keskmine hinnang Tesla 4. kvartali kahjumi kohta on 69 senti aktsia kohta, langedes eelnevalt prognoositud kahjumist 58 senti aktsia kohta. Fiskaalaastaks ootavad analüütikud nüüd kahjumiks 2,48 dollarit aktsia kohta, võrreldes eelneva kahjumiga 2,19 dollarit aktsia kohta. 

Hetkel kuum