Eurotsoon ei saanud G20-lt lisaraha

Maarja-Liis Mitri 04. november 2011, 20:21

G20 tippkohtumine ei suurendanud eurotsooni lootust saada EFSF-i lisaressursse. Selle asemel palusid maailma liidrid euroalal kiiremini tegutseda, et oma probleemid kontrolli alla saada ja  päästepaketi detailides selgusele jõuda.

Kui juba varasemalt põhjustas Saksamaa kantsler Angela Merkel turgudel ärevust, öeldes, et ükski G20 riik pole otseselt avaldanud oma kavatsust osaleda eurotsooni päästepaketis, siis nüüd on selle kohta tulnud ka ametlik teadaanne.

Maailma mõjukamad riigid, nende hulgas eelkõige Hiina ja Brasiilia, soovivad selgust stabiilsusfondi täpses struktuuris ja pädevustes, enne kui oma ressursse sinna panustama hakkavad. Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy sõnul ei pruugi see selgus saabuda aga enne veebruari.

Ka teised riigijuhid hoiduvad järgmisest rahapanusest Rahvusvahelisse Valuutafondi, et viimane EFSF-i võlakirju osta saaks. Ühendkuningriigi peaministri David Cameroni sõnul on IMF-i ülesanne aidata  küll kriisis riike, kuid mitte otseselt nende valuutasüsteeme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2011, 16:30
Otsi:

Ava täpsem otsing