Katre Pilvinski • 4. november 2011 kell 11:46

HKScani tulemused paranesid Baltikumis

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi omanikfirma, Soome toiduainetööstuse HKScan kasum küll kukkus, kuid tulemused Baltimaades on tõusulainel. 

Grupi kolmanda kvartali maksueelne kasum oli 5,6 miljonit eurot, mullu samal ajal 16,5 miljonit eurot. Grupi käive kasvas kolmandas kvartalis 16,2% ning oli 618,1 miljonit eurot, aasta varem 532,4 miljonit eurot, märkis HKScan kvartaliaruandes.

Baltimaades kasvas müügitulu 7,1% võrra ning oli kolmandas kvartalis 44,9 miljonit eurot. Samuti kasvas Baltimaades ärikasum EBIT oluliselt – 3,4 miljoni euroni aasta varasemalt 2,5 miljonilt eurolt.

Rakvere Lihakombinaadi jaTalleggi suvehooaja müük oli edukas. Balti riikides kasvab tugevalt odavamate linnulihatoodete tarbimine, kui samal ajal kõrgema hinnaga veise- ja sealihatoodete müük on mõnevõrra langenud.

Vastamaks kasvanud nõudlusele on Tallegg arendanud oma tooteid ning uuendanud oma tootmisprotsesse ja -liine.

Majanduse taastumine ning kasvav inflatsioon Baltimaades on Soome toiduainetööstuse kinnitusel tõstnud toorainete ning teiste sisendite hindu. Samuti jätkub surve palgakasvule.

Ettevõtte tegevjuht Matti Perkonoja ütles, et HKScani kolmas kvartal läks plaanipäraselt. "Grupi kasumlikkus tugevnes peale rasket aasta algust. Vaatamata maailmamajanduse ebakindlatele trendidele lähitulevikus, on tarbijanõudlus ettevõtte toodetele säilinud stabiilne. Raskused lihatootmise peamiste kuluartiklite, sööt ja energia, hinnatrendide prognoosimisel säilib," kommenteeris Perkonoja. 

 

 

Hetkel kuum