• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  HKScani tulemused paranesid Baltikumis

  Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi omanikfirma, Soome toiduainetööstuse HKScan kasum küll kukkus, kuid tulemused Baltimaades on tõusulainel. 

  Grupi kolmanda kvartali maksueelne kasum oli 5,6 miljonit eurot, mullu samal ajal 16,5 miljonit eurot. Grupi käive kasvas kolmandas kvartalis 16,2% ning oli 618,1 miljonit eurot, aasta varem 532,4 miljonit eurot, märkis HKScan kvartaliaruandes.
  Baltimaades kasvas müügitulu 7,1% võrra ning oli kolmandas kvartalis 44,9 miljonit eurot. Samuti kasvas Baltimaades ärikasum EBIT oluliselt – 3,4 miljoni euroni aasta varasemalt 2,5 miljonilt eurolt.
  Rakvere Lihakombinaadi jaTalleggi suvehooaja müük oli edukas. Balti riikides kasvab tugevalt odavamate linnulihatoodete tarbimine, kui samal ajal kõrgema hinnaga veise- ja sealihatoodete müük on mõnevõrra langenud.
  Vastamaks kasvanud nõudlusele on Tallegg arendanud oma tooteid ning uuendanud oma tootmisprotsesse ja -liine.
  Majanduse taastumine ning kasvav inflatsioon Baltimaades on Soome toiduainetööstuse kinnitusel tõstnud toorainete ning teiste sisendite hindu. Samuti jätkub surve palgakasvule.
  Ettevõtte tegevjuht Matti Perkonoja ütles, et HKScani kolmas kvartal läks plaanipäraselt. "Grupi kasumlikkus tugevnes peale rasket aasta algust. Vaatamata maailmamajanduse ebakindlatele trendidele lähitulevikus, on tarbijanõudlus ettevõtte toodetele säilinud stabiilne. Raskused lihatootmise peamiste kuluartiklite, sööt ja energia, hinnatrendide prognoosimisel säilib," kommenteeris Perkonoja. 
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.