Swedbank kärpis Tallinki hinnasihti 5%

Katre Pilvinski 04. november 2011, 18:32

Swedbank alandas Tallinki hinnasihti ühelt eurolt 0,95 eurole, kuid jättis aktsiasoovituse ”osta” peale.

Eile avaldatud Tallinki veostatistikast selgus, et reisijatevedu kasvas oktoobris aastaga 0,2 protsenti, mis ei vastanud Swedbanki 2protsendilisele ootusele. Eesti-Soome liinil reisiti oktoobris 3,9 protsenti mullusest rohkem, kuid Soome-Rootsi liin näitas 5,4protsendilist langust, mis tähendab selle liini reisijate arvu langust kolmandat järjestikust kuud.

"Korrigeerisime oma prognoose 2010/2011 ja 2012 aastaks vastavalt avaldatud tulemustele. Samuti võtsime arvesse majanduse väljavaate allapoole korrigeerimist, mille Swedbank avaldas oktoobri teises pooles ning mis peegeldab muret Euroopa majanduskasvu pärast ning langevat meeleolu," märkis Swedbanki analüütik Marek Randma.

"Seetõttu eeldame, et Tallinki netokasum on tuleval aastal 41 miljonit eurot võrreldes meie varasema hinnanguga 45 miljonile eurole. Meie ootus 2012. aasta EBITDA kasumiks kahanes 163 miljonilt eurolt 159 miljonile eurole. Korrigeerisime aktsia hinnasihti eurolt 0,95 eurole," lisas analüütik.

"Me siiski säilitame aktsiasoovituse “osta”, kuna kütusehinnad langevad, ettevõte on kasvatanud turuosa, kahjumlik Soome-Saksamaa liin on suletud ning meie hinnang aktsiale jääb endiselt atraktiivseks," sõnas Randma. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2011, 18:32
Otsi:

Ava täpsem otsing