• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pressifoto PRi tööriistana

  Et foto on esimene, mida lugeja trüki- ja online-meediat tarbides vaatab, on suhtekorraldajatele hästi teada fakt. Samuti on teada, et pressifotograafidel pole kiire töötempo tõttu sageli võimalik teema olemusse süüvida ja nad piirduvad suhtekorraldajate ette söödetud stsenaariumitega.
  Pressifotograafidelja videooperaatoritel on hea meel, kui suhtekorraldajad neile meediakampaaniate käigus korraldatud sündmused ette lavastavad. Nõnda saab "lavale" toodud sündmuste peategelastest kiiresti dünaamilisi fotosid. Kui neid fotosid hiljem analüüsida, siis näeme, kuidas need oskuslikult kampaania vankri ette rakenduvad. Hea pressifotograaf piilub ka lava taha ning otsib põhjuseid, miks mingi sündmus aset leiab ja kes on niiditõmbajad.
  Vähemasti sama osavalt kasutavad pildimeediat ka tipp-poliitikud, seades end õigel hetkel rambivalgusse või suunates rambivalgust endale vajaliku nurga alla. Eristub vaid viimastel aastatel üha ebakindlamalt käituv keskerakonna liider Edgar Savisaar. Tema fopaadest kaamerate ees saaks lausa eraldi galerii koostada.
  Järgnevas fotogaleriis toon näiteid tänavustest meediasündmustest. Püüdsin leida fotosid, kus on näha elu nii laval kui ka lava taga. Samuti nii humoorikaid kui ka dramaatilisemaid näiteid kampaaniameistrite väikestest ebaõnnestumistest. Fakt, et selliseid läbinägelikke fotosid on Äripäeva fotoarhiivis suhteliselt vähe, ilmestab hästi suhtekorraldajate osavust ning päevakajalises ajakirjanduses ette tulevat pealiskaudsust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.