Pressifoto PRi tööriistana

Erik Prozes 08. november 2011, 00:00

Et foto on esimene, mida lugeja trüki- ja online-meediat tarbides vaatab, on suhtekorraldajatele hästi teada fakt. Samuti on teada, et pressifotograafidel pole kiire töötempo tõttu sageli võimalik teema olemusse süüvida ja nad piirduvad suhtekorraldajate ette söödetud stsenaariumitega.

Pressifotograafidelja videooperaatoritel on hea meel, kui suhtekorraldajad neile meediakampaaniate käigus korraldatud sündmused ette lavastavad. Nõnda saab "lavale" toodud sündmuste peategelastest kiiresti dünaamilisi fotosid. Kui neid fotosid hiljem analüüsida, siis näeme, kuidas need oskuslikult kampaania vankri ette rakenduvad. Hea pressifotograaf piilub ka lava taha ning otsib põhjuseid, miks mingi sündmus aset leiab ja kes on niiditõmbajad.

Vähemasti sama osavalt kasutavad pildimeediat ka tipp-poliitikud, seades end õigel hetkel rambivalgusse või suunates rambivalgust endale vajaliku nurga alla. Eristub vaid viimastel aastatel üha ebakindlamalt käituv keskerakonna liider Edgar Savisaar. Tema fopaadest kaamerate ees saaks lausa eraldi galerii koostada.

Järgnevas fotogaleriis toon näiteid tänavustest meediasündmustest. Püüdsin leida fotosid, kus on näha elu nii laval kui ka lava taga. Samuti nii humoorikaid kui ka dramaatilisemaid näiteid kampaaniameistrite väikestest ebaõnnestumistest. Fakt, et selliseid läbinägelikke fotosid on Äripäeva fotoarhiivis suhteliselt vähe, ilmestab hästi suhtekorraldajate osavust ning päevakajalises ajakirjanduses ette tulevat pealiskaudsust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 19:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing