• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapan kulutab sadu miljoneid eurosid Euroopa võlakirjadele

  Jaapan teatas, et ostis esmaspäeval 10% Euroopa päästefondi müüdavatest võlakirjadest, et aidata võlakriisis vaevlevat Euroopat.

  Jaapani valitsus ostis eile 300 miljoni euro väärtuses Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) müüdud võlakirju, mida oli kogumahus 3 miljardit eurot, vahendab Bloomberg.
  EFSF lükkas algselt 2. novembril toimuma pidanud võlakirjamüügi edasi turuolukorra tõttu, mille tingis Kreeka peaminister George Papandreou, kes tahtis päästepaketi rahvahääletusele panna.
  Küll aga on eilne ost 50% väiksem võrreldes jaanuarikuise oksjoniga, mis Jaapan krahmas endale 20% müüdud võlakirjadest. Bloombergiga vestelnud endise Jaapani keskpanga ametniku sõnul võib väiksema ostu taga olla kartus, et võlakirjadega teenitakse kahjumit.
  "Euro on kukkunud ja on risk, et see kukub veelgi," ütles praegu RBS Securitiesis Jaapani peaökonomistina töötav Junko Nishioka. "Otsus osta vähem EFSFi võlakirju väljendab valitsuse ettevaatlikku hoiakut eurodes hinnatud varade hoidmisele."
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.