Börsiralli ootus

Fredy-Edwin Esse, California 09. november 2011, 09:30

Ühendriikide aktsiaturud lõpetasid päeva plussis ning täna on Euroopa aktsiaturgude indeksite futuurid järgnemas Aasias valitsevale rohelisele lainele.

Itaalia president Giorgio Napolitano ütles eile, et peaminister Silvio Berlusconi astub tagasi siis, kui kinnitatakse 2012. aasta riigieelarve seaduse eelnõu, mis peaks olema vastu võetud käesoleva kuu lõpuks, kuid mille tähtpäeva võidakse lähemale tuua.

Aktsiaturge on täna aidanud ka Hiina inflatsiooninumbrid. Hiinlaste oktoobrikuine hinnatõus aasta varasemaga võrreldes oli küll 5,5%, kuid septembriga võrreldes kukkus inflatsioon 0,6 protsendipunkti, mis on suurim kukkumine pärast 2009. aasta veebruari.

Euroopa suurimate indeksite futuurid olid kella 9.10 seisuga enam kui protsendiga plussis. Aasia peamised turud Nikkei, Hang Seng ja Shanghai olid enam kui protsendiga plussis. Vaid India Sensex indeks oli minimaalselt punases.

Majandustulemuste avalikustamine hooaeg jätkub täie auruga ning täna kuuleme tulemusi sellistelt firmadelt nagu Air France KLM, Cisco Systems, E ON, Flybe Group, General Motors, Hakon Invest, Henkel, Macy's ja Vestas Wind Systems.

Tallinnas tasub täna silm peal hoida Tallinna Kaubamajal ja Silvanol, kes eile pärast turu sulgemist teatasid suurepärastest tulemustest. Homme on oodata Nordeconi majandustulemusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2011, 12:23
Otsi:

Ava täpsem otsing