• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bernanke: Fedi prioriteet on majanduskasv ja töökohad

  Föderaalreservi esimees Ben Bernanke ütles täna, et keskpanga prioriteetideks jäävad majanduskasv ning töökohtade loomine.

  „Paljude inimeste jaoks tundub nagu polekski majanduslangus lõppenud,” ütles Bernanke. „Föderaalreserv on toetanud uute töökohtade loomist.” Bernanke lisas, et 9% töötuse määr ja pikaajaliselt tööta olevad ameeriklased on poliitikutele murettekitav probleem.
  Bernanke ütles, et inflatsioon jääb alla 2% lähitulevikus, mis on keskpanga eelistatud tase.
  Föderaalreservi esimees kaitses keskpanga poliitikat ning ütles, et pank ei ole hoolimatult raha trükkinud, arvestamata inflatsiooni või dollari nõrgenemist. „On tähtis aru saada, et selline tegevus ei ole sama, mis on valitsuse kulutamine,” ütles ta.
  Vabariiklased ja presidendikandidaadid Rick Perry ja Ron Paul on kritiseerinud Föderaalreservi lihtsa raha poliitikat, väites, et keskpank ei ole suutnud majandust elavdada, vaatamata 2,3 triljoni dollari kulutamisele ja rekordmadalatele intressimääradele.
  Perry võrdsustab Föderaalreservi võlakirjade ostmise programmi riigireetmisega ning ütles, et teksaslased võivad Bernanket kohelda üsnagi halvasti kui ta peaks sattuma lõunaosariiki. Ron Paul, kes toetab dollari sidumist kulla ja hõbedaga, tahaks Föderaalreservi üldse ära kaotada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.