Rainer Saad • 10. november 2011 kell 18:06

Bernanke: Fedi prioriteet on majanduskasv ja töökohad

Föderaalreservi esimees Ben Bernanke ütles täna, et keskpanga prioriteetideks jäävad majanduskasv ning töökohtade loomine.

„Paljude inimeste jaoks tundub nagu polekski majanduslangus lõppenud,” ütles Bernanke. „Föderaalreserv on toetanud uute töökohtade loomist.” Bernanke lisas, et 9% töötuse määr ja pikaajaliselt tööta olevad ameeriklased on poliitikutele murettekitav probleem.

Bernanke ütles, et inflatsioon jääb alla 2% lähitulevikus, mis on keskpanga eelistatud tase.

Föderaalreservi esimees kaitses keskpanga poliitikat ning ütles, et pank ei ole hoolimatult raha trükkinud, arvestamata inflatsiooni või dollari nõrgenemist. „On tähtis aru saada, et selline tegevus ei ole sama, mis on valitsuse kulutamine,” ütles ta.

Vabariiklased ja presidendikandidaadid Rick Perry ja Ron Paul on kritiseerinud Föderaalreservi lihtsa raha poliitikat, väites, et keskpank ei ole suutnud majandust elavdada, vaatamata 2,3 triljoni dollari kulutamisele ja rekordmadalatele intressimääradele.

Perry võrdsustab Föderaalreservi võlakirjade ostmise programmi riigireetmisega ning ütles, et teksaslased võivad Bernanket kohelda üsnagi halvasti kui ta peaks sattuma lõunaosariiki. Ron Paul, kes toetab dollari sidumist kulla ja hõbedaga, tahaks Föderaalreservi üldse ära kaotada.

Hetkel kuum