Ettevõtja: kõigil pole vaja korraga väljakule joosta

Kaisa Gabral 10. november 2011, 16:45

Mängureeglid tuleb kohe paika panna, kõigil ei tasu korraga korvpalliväljakule joosta, rääkis Läti piimatootja Rigas Piensaimnieksi juhatuse esimees Neeme Jõgi juhi ja omaniku suhetest. 

“Kui väärtushinnangud on paigas, siis vastutuse kohapealt juhi ja omaniku vahel konflikti ei teki,” lausus Soraineni ärihommikusöögil ettevõtja Neeme Jõgi.

“Me liigume praegu seitsmepenikoorma sammudega advokaatide ühiskonna poole. Mõistlikum on ümbritseda end targemate inimestega ja neid kuulata, see risk on kallis, aga tasub mõnikord ära,” märkis Jõgi ja lisas, et tema sõnul esineb tihti ka n-ö topeltmoraali, kus edu korral on kõik autorid, kuid hävingu korral on autoreid vaid üks.

Palju praktiseeritakse Jõgi sõnul ka seda, et kui juhatuse liige lahkub ametist, peab ta loobuma kõigist infokandjatest jms. “Mina arvan vastupidi, infot tuleks säilitada, et mõned aastad hiljem vajadusel midagi selgitama asudes oleks vajalik materjal olemas,” lisas ta.

Hommikusöögil toodi välja üks kaasus, kus ühtede ekspertide hinnangul andis pank ettevõtte juhile n-ö vale nõu. Jõgi sõnul ei tasu pankasid otsuste tegemise puhul aga kindlasti usaldada."Ärge seda jumala eest tehke. Kui tahate, et raha säiliks, andke see parem minu kätte," naeris Jõgi. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2011, 16:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing