• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: kabuhirm laastab börse

  Nädal rahaturgudel on ekslusiivselt olnud Itaalia päralt, mis oma võimaliku pankrotihirmuga uputas eile Euroopa ja USA börse ning on viimas Aasia turge järsult allapoole.

  Eile tuli uudis, et Itaalia peaminister Silvio Berlusconi astub oma ametikohalt tagasi, kuid sellest investoritele ei piisanud ning Itaalia võlakirjade intressimäärad tõusid üle kriitilise piiri, mille puhul usutakse, et riik ei suuda jätkusuutlikult enda võlga teenindada.
  See viis kogu Euroopa tugevalt allapoole ning õhtu edenedes jätkus massiline müügilaine ka USAs. Standard & Poor's 500 indeks kukkus 3,67%, Nasdaqi indeks ligi 4% ning Dow Jonesi tööstuskeskmises olid kõik 30 aktsiat punasemad kui Hiina lipp.
  Edasi on kabuhirm kandunud Aasiasse, kus Hongkongi Hang Seng indeks on keskpäevaks kukkunud ligi 5%, pühkides minema viimase kahe nädala tõusu. Suurimat rolli langusel mängisid suurpangad HSBC ja ICBC, kes kahepeale panustasid 40% indeksi langusest.
  Kõikide märkide kohaselt ei tule ka täna Euroopas positiivne päev. Ainsana oli kell 9.10 näha Londoni FTSE 100 indeksi futuuri, mis viitas avanemisele ligi 2% miinuses. Palju sõltub täna Euroopa Komisjoni poolt avaldatavast majandusprognoosist, mis kindlasti mõjutab turge.
  Tallinnas on täna lubanud enda kolmanda kvartali majandustulemused avalikustada kodumaine ehitusfirma Nordecon. Saab näha, kas firma on jätkuvalt kahjumis, sest aasta tagasi teeniti ligi 2 miljoni eurone kahjum ning eelmine kvartal oli kahjuminumber juba 2,5 miljonit eurot. Viimati oli Nordecon kasumis 2009. aasta kolmandas kvartalis.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.