• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kotov: Eesti oleks Nord Streamist võitnud

  Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov arvab, et Eesti oleks Nord Streamist majanduslikult võitnud, ehkki mitte maagaasi hinnas.

  Raul Kotov kommenteerib, kas Eesti tegi Nord Streami eemale tõrjudes õigesti:
  Ma arvan, et Eesti jättis Nord Streami tõrjumisega palju võimalusi kasutamata. Üks võimalus oli saada endale Sillamäele tehas, kus oleks betoneeritud merepõhja pandud torusid ja mis rajati Kotkasse. Oleks loodud töökohti ja mõistvad suhted naaberriikidega on samuti alati head. Võimalikku mõju (Eestis tarbitava – toim) gaasi hinnale on keeruline kommenteerida, aga ma ei usu, et gaas oleks Nord Streami tõttu odavam tulnud. Meil pole (hinnaläbirääkimistel – toim) kunagi olnud teemaks, et Eesti ei toeta Gazpromi. Kuna Nord Streamil pole ühtegi haru, siis seda mööda liikuv gaas toru piirkonda jäävaid riike otseselt ei mõjuta. Kui toru oleks aga pandud Eesti majandusvööndisse, nagu alguses kavas oli, oleks Eesti saanud gaasi transiidiga teenida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.