Anne Oja • 12. november 2011 kell 11:14

Kotov: Eesti oleks Nord Streamist võitnud

Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov arvab, et Eesti oleks Nord Streamist majanduslikult võitnud, ehkki mitte maagaasi hinnas.

Raul Kotov kommenteerib, kas Eesti tegi Nord Streami eemale tõrjudes õigesti:

Ma arvan, et Eesti jättis Nord Streami tõrjumisega palju võimalusi kasutamata. Üks võimalus oli saada endale Sillamäele tehas, kus oleks betoneeritud merepõhja pandud torusid ja mis rajati Kotkasse. Oleks loodud töökohti ja mõistvad suhted naaberriikidega on samuti alati head. Võimalikku mõju (Eestis tarbitava – toim) gaasi hinnale on keeruline kommenteerida, aga ma ei usu, et gaas oleks Nord Streami tõttu odavam tulnud. Meil pole (hinnaläbirääkimistel – toim) kunagi olnud teemaks, et Eesti ei toeta Gazpromi. Kuna Nord Streamil pole ühtegi haru, siis seda mööda liikuv gaas toru piirkonda jäävaid riike otseselt ei mõjuta. Kui toru oleks aga pandud Eesti majandusvööndisse, nagu alguses kavas oli, oleks Eesti saanud gaasi transiidiga teenida.

Hetkel kuum