• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia uus peaminister ei suuda Euroopa börse toetada

  Kui päeva alguses rõõmustasid Euroopa börsid ettevaatlikult uue Itaalia peaminister Mario Monti valimise üle, siis keskpäevaks oli hoog raugenud ning turud taas miinusesse keeranud.

  Päeva protsendise tõusuga alustanud Eurostoxx50 oli kella üheks juba 1,25% miinuses, liikudes 2295. punktil. Ka 2% tõusuga alustanud Itaalia börs oli samaks ajaks jõudnud juba protsendiga miinuspoolele.
  Olgugi, et Kreeka ja Itaalia poliitilises ladvikus on hakanud puhuma uued ja värskemad tuuled võis turgudele negatiivselt mõju uudis, et täna toimunud Itaalia võlakirjaemissioonil ulatus 5aastaste väärtpaberite intressimäär kõrge 6,29 protsendini ning 3 miljardi eurone emissioon märgi üle 1,47kordselt.See näitab, et hoolimata peaministri vahetusest pole turgudel siiski tekkinud eriti suuremat usku tohutu riigivõla koorma (1,9 triljoni eurot) all vaevleva Itaalia vastu.
  „Reformide kasutusele võtmine (Itaalias) võtab aega, niisamuti ka kasu mida see majandusele ja võladünaamikale pakub,“ märkisid Barclays Capital strateegid oma uudiskirjas, lisades et alguses võivad mõjuda reformid majandusaktiivsusele negatiivselt, vahendab MarketWatch.
  Aktsiate poole pealt on saanud täna Euroopas löögi ehitusfirma Hochtief AG (-9,9%), mil viibib oma lennujaama üksuse müük. Saksa suurima ehitusfirma sõnul on müügi venimise taga praegune makromajanduskeskkond.Veelgi suurema paugu on saanud päikesepaneelide tootja Q-Cells SE (-20%), mille kolmanda kvartali kahjuminumber oli analüütikute poolt oodatust suurem ning mille finantsjuht Marion Helmes teatas oma tagasiastumisest.
  Väheste tõusjate hulgas on spordikaupade tootja Adidas, mille aktsia on ilma konkreetse ning mõjuka uudiseta tõusnud 2,25%, tasemeni 53,12 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.