• Jaga lugu:

  BMW usub 2012. aastasse

  BMW finantsdirektor suhtub 2012. aastasse positiivselt, vahendab Bloomberg.

  „Ma olen kindel 2012. aasta suhtes,“ ütles BMW finantsdirektor Friedrich Eichiner. „Euroopa on teinud positiivseid samme võla vähendamiseks.“
  „Me vajame nüüd selgeid märke riikidelt, et nad teeksid oma rahaasjad korda,“ ütles ta. Tulevaks aastaks prognoosis ta USAs vähemalt kümne protsendi suurust käibekasvu, mis muutub tõenäoliselt lähiajal Saksamaa asemel suurimaks turuks.
  Uue 3nda seeria BMW tootmise kulu on langenud autoosade jagamise tõttu teiste mudelitega seitse kuni üheksa protsenti. See suurendab kasumimarginaale. Ettevõtte EBIT marginaali eesmärgiks on 2012. aastal ja edasi kaheksa kuni kümme protsenti käibest.
  BMW prognoosib tuleval aastal majanduskasvu aeglustumist või isegi langust. Kompanii tootmisjuht Frank-Peter Arndt ütles oktoobris, et ettevõte on valmis vajadusel kärpima tootmist 20-30 protsenti. Ka on ettevõte valmis läbi oma pangandusüksuse kasutama reserve keskpangas.
  „Me jälgime ja saame paindlikult reageerida,“ ütles eile Eichiner.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.