Romet Kreek • 16. november 2011 kell 11:24

BMW usub 2012. aastasse

BMW finantsdirektor suhtub 2012. aastasse positiivselt, vahendab Bloomberg.

„Ma olen kindel 2012. aasta suhtes,“ ütles BMW finantsdirektor Friedrich Eichiner. „Euroopa on teinud positiivseid samme võla vähendamiseks.“

„Me vajame nüüd selgeid märke riikidelt, et nad teeksid oma rahaasjad korda,“ ütles ta. Tulevaks aastaks prognoosis ta USAs vähemalt kümne protsendi suurust käibekasvu, mis muutub tõenäoliselt lähiajal Saksamaa asemel suurimaks turuks.

Uue 3nda seeria BMW tootmise kulu on langenud autoosade jagamise tõttu teiste mudelitega seitse kuni üheksa protsenti. See suurendab kasumimarginaale. Ettevõtte EBIT marginaali eesmärgiks on 2012. aastal ja edasi kaheksa kuni kümme protsenti käibest.

BMW prognoosib tuleval aastal majanduskasvu aeglustumist või isegi langust. Kompanii tootmisjuht Frank-Peter Arndt ütles oktoobris, et ettevõte on valmis vajadusel kärpima tootmist 20-30 protsenti. Ka on ettevõte valmis läbi oma pangandusüksuse kasutama reserve keskpangas.

„Me jälgime ja saame paindlikult reageerida,“ ütles eile Eichiner.

Hetkel kuum