• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa probleemid rõhuvad USA börse

  USA börside aktsiad lõpetasid eemal päevaste põhjade juurest, sest uudised Euroopast ning S&P kukkumine läbi tehnilise taseme pani investoreid aktsiaid müüma.

  Dow Jones: 11771    -135    -1,13%Nasdaq: 2588    -52    -1,96%S&P 500: 1216    -21    -1,68%
  Dow Jonesi komponentidest langesid kõige rohkem Alcoa: 9,62 (-3,51%) ja American Express: 46,67 (-3,01%). S&P sektoritest kõige suuremad langejad olid energia ja tarbeained. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut hüppas üle 35.
  „Praegune müügisurve oli pigem tehnilist laadi, sest S&P ei suutnud hoida 1225 taset,” ütles Kenny Polcari, ICAP Equitiesi tegevdirektor. „Järgmine toetustase on 1200, mis on 50-päeva libisev keskmine.” Hispaania 10-aastase võlakirja tootlus tõusis uue euroala rekordini, ka Prantsusmaa võlakirjaoksjonil tootlused tõusid.
  Möödunud nädala töötuabiraha taotlejate arv USA-s langes 5000 inimese võrra 388 000-ni, kukkudes 7 kuu madalaimale tasemele. Majandusteadlased ootasid abirahade taotlejate arvu tõusu 395 000-ni eelnevalt 390 000-lt. Ehituslubade arv oktoobris langes 628 000-ni, majandusteadlased ootasid langust 610 000-ni.
  „Aktsiaturud üritavad saada tuge majandusnäitajatest ning ettevõtete tulemustest, võlakirjaturud keskenduvad aga Euroopale. Seega on meil kaks vastandlikku efekti,” ütles Lorne Baring, B Capitali juhtivdirektor.
  Toornafta hinnad langesid üle 3% kui investorid tundsid muret euroala võlakriisi pärast ning võtsid eelmise sessiooni kasumeid. U.S. Light, sweet toornafta: 99,10 dollarit barrel, Londoni Brent: 107,66 dollarit barrel. Kulla hind kukkus 3% 1718 dollarini untsist seoses võlakriisi leviku hirmust.
  Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu on 0,15% languses, indeksi väärtus: 78,30. EUR/USD: 1,3459.
  USA 10-aastase võlakirja tootlus langes alla 2,00%; 1,97%-ni. 30-aastase võlakirja tootlus langes alla 3,00% 2,99%-ni. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.