• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna börsil: sõit odavamate hindade poole jätkub

  Eile viimase kuue nädala madalaima tasemeni vajunud Euroopa börsid tõotavad alustada ka nädala viimast päeva mõõdukalt kiire kukkumisega. Mure osade eurotsooni riikide üles galopeerivate laenukulude pärast hoiab investoreid jätkuvalt ärevil.

  Brittide FTSE100, Saksa DAX ning Prantsusmaa CAC indeks tõotavad futuuride põhjal alustada päeva 1,2-1,3% langusega.Langust võib taas juhtida pangandussektor, mille varade väärtust on investoritel üha raskem hinnata ning mis on kaotanud sel aastal keskmiselt juba 36% oma väärtusest. 
  Eile võttis Hispaania kümne aasta pikkust laenu ligi 7 protsendise intressimääraga, mis on kõrgeim tase pärast eurotsooniga liitumist. Õhtul veidi Hispaania ja Itaalia intressimäärad langesid aga selle taga nähti taas Euroopa Keskpanga võimalikke tugioste.
  „Paljud arvavad, et Hispaania intressimäärad pole enam jätkusuutlikud, arvestades Kreeka ja Portugali hinguseleminekut, kui viimaste intressid jõudsid samale tasemele,“ ütles uudisteagentuurile Bloomberg IG Markets strateeg  Stan Shamu.
  Hispaanias on nädalavahetusel parlamendivalimised, kuid turgudel kardetakse, et kui Itaalia ja Kreeka poliitladviku vahetamine pole suutnud veel muutusi tuua, siis pole mingit (vähemalt kiiret) paranemist oodata ka Hispaania suunalt. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.