Täna börsil: sõit odavamate hindade poole jätkub

Raivo Sormunen 18. november 2011, 10:11

Eile viimase kuue nädala madalaima tasemeni vajunud Euroopa börsid tõotavad alustada ka nädala viimast päeva mõõdukalt kiire kukkumisega. Mure osade eurotsooni riikide üles galopeerivate laenukulude pärast hoiab investoreid jätkuvalt ärevil.

Brittide FTSE100, Saksa DAX ning Prantsusmaa CAC indeks tõotavad futuuride põhjal alustada päeva 1,2-1,3% langusega.
Langust võib taas juhtida pangandussektor, mille varade väärtust on investoritel üha raskem hinnata ning mis on kaotanud sel aastal keskmiselt juba 36% oma väärtusest. 

Eile võttis Hispaania kümne aasta pikkust laenu ligi 7 protsendise intressimääraga, mis on kõrgeim tase pärast eurotsooniga liitumist. Õhtul veidi Hispaania ja Itaalia intressimäärad langesid aga selle taga nähti taas Euroopa Keskpanga võimalikke tugioste.

„Paljud arvavad, et Hispaania intressimäärad pole enam jätkusuutlikud, arvestades Kreeka ja Portugali hinguseleminekut, kui viimaste intressid jõudsid samale tasemele,“ ütles uudisteagentuurile Bloomberg IG Markets strateeg  Stan Shamu.

Hispaanias on nädalavahetusel parlamendivalimised, kuid turgudel kardetakse, et kui Itaalia ja Kreeka poliitladviku vahetamine pole suutnud veel muutusi tuua, siis pole mingit (vähemalt kiiret) paranemist oodata ka Hispaania suunalt. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2011, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing