Romet Kreek • 18. november 2011 kell 9:05

UBS plaanib dividende maksma hakata

Šveitsi suurim pank UBS plaanib keskenduda kasumlikkusele ning teatas viie aasta esimesest dividendist, vahendas Bloomberg.

UBS plaanib 2013. aastast jõuda 12-17 protsendise omakapitali tootluseni. Selle aasta eest plaanitakse maksta 0,10 franki dividendi aktsia kohta.

Pank plaanib konsentreerida tähelepanu varahaldusele, vähendades investeerimispangandust. UBS plaanib vähendada Basel III ajaks 2016. aastal riskiga kaalutud varasid 145 miljardi frangi ehk peaaegu poole võrra.

„Me oleme otsustanud oluliselt vähendada panga riskiprofiili,“ ütles 51aastane pangajuht Segio Ermotti. „Jätkame investeerimist toodetesse ja piirkondadesse, kus näeme kasvuvõimalusi, eriti meie varahalduse äris.“

Investeerimispanganduse üksus vähendab pikaajaliste intressimäärade äri, peaaegu pooldab makroüksuse riskiga kaalutud varade äri, kuhu kuulub ka valuutakauplemine. Krediidi- ja arenevate turgude ärisid kärbitakse 2016. aastaks veerandi võrra. Madala krediidireitinguga varade ärist väljutakse täielikult. Üksus väljub ka väärtpaberistamise, keerukate struktureeritud toodete, makrosuunalise kauplemise ja omal kontod aktsiate kauplemise ärist. Pank tahab laiendada tooraineäri ja eriolukordade gruppi.

Investeerimispanganduse inimeste arv viiakse septembri lõpu 17 878-lt tulevikus 16 000-le. Varahalduse äris plaanitakse suurendada töötajate arvu 4252-lt 4700-le.

Panga aktsia hind tõusis 1,2 protsenti, 10,62 frangile.

Hetkel kuum