• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  UBS plaanib dividende maksma hakata

  Šveitsi suurim pank UBS plaanib keskenduda kasumlikkusele ning teatas viie aasta esimesest dividendist, vahendas Bloomberg.

  UBS plaanib 2013. aastast jõuda 12-17 protsendise omakapitali tootluseni. Selle aasta eest plaanitakse maksta 0,10 franki dividendi aktsia kohta.
  Pank plaanib konsentreerida tähelepanu varahaldusele, vähendades investeerimispangandust. UBS plaanib vähendada Basel III ajaks 2016. aastal riskiga kaalutud varasid 145 miljardi frangi ehk peaaegu poole võrra.
  „Me oleme otsustanud oluliselt vähendada panga riskiprofiili,“ ütles 51aastane pangajuht Segio Ermotti. „Jätkame investeerimist toodetesse ja piirkondadesse, kus näeme kasvuvõimalusi, eriti meie varahalduse äris.“
  Investeerimispanganduse üksus vähendab pikaajaliste intressimäärade äri, peaaegu pooldab makroüksuse riskiga kaalutud varade äri, kuhu kuulub ka valuutakauplemine. Krediidi- ja arenevate turgude ärisid kärbitakse 2016. aastaks veerandi võrra. Madala krediidireitinguga varade ärist väljutakse täielikult. Üksus väljub ka väärtpaberistamise, keerukate struktureeritud toodete, makrosuunalise kauplemise ja omal kontod aktsiate kauplemise ärist. Pank tahab laiendada tooraineäri ja eriolukordade gruppi.
  Investeerimispanganduse inimeste arv viiakse septembri lõpu 17 878-lt tulevikus 16 000-le. Varahalduse äris plaanitakse suurendada töötajate arvu 4252-lt 4700-le.
  Panga aktsia hind tõusis 1,2 protsenti, 10,62 frangile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.