Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bass: Saksa ei saa teiste võlga maksta

  Hayman Capital Management’i fondijuht Kyle Bass ei näe võimalust, et Saksamaa maksaks teiste euroala maade arved tuimalt kinni, kirjutab Business Insider.

  Oletame, et Saksamaa läheks kaasa eurovõlakirja ideega. Kuigi Saksamaa konstitutsioonikohus on selle juba kuulutanud põhiseadusevastaseks, oletame, et Saksamaa saab sellest üle ja võlakirjad emiteeritakse. Mida see teeb halva finantsdistsipliiniga riikidega nagu Kreeka?
  „Ok, me osaleme selles kõik, te laenate meile raha, meil on suur võlaprobleem, nüüd te laenate meile veel natuke ja me saame veidi odavamalt laenu võtta,“ tõi ta välja Kreeka rolli. Kreeka jätkab kulutamist ja siis pöördub taas Saksamaa poole. „Saksamaa, me vajame jälle natuke rohkem raha.“
  „Ei, nüüd te peate võtma tarvitusele karmid kasinusmeetmed,“ vastab Saksamaa.
  „OK, me siis muutume maksujõuetuks,“ vastab Kreeka.
  „Igal hetkel praegusest alates on Saksmaa edaspidi täpselt sellises olukorras,“ ütles Bass. „Ma ei usu, et Saksamaa läheks sellega kaasa. See ei oleks pikaajaliselt Saksamaa huvides.“
  Ainus võimalus, kuidas Saksamaa saaks lahendada Euroopa probleeme on massiivne võlgade restruktureerimine.
  Me oleme täna sellises stsenaariumis, kus üheksa aastaga on maailmas võlg kasvanud 80 triljonilt 210 triljonile dollarile. Maailma võlad on kasvanud keskmiselt 12 protsenti aastas, kuid majandus on kasvanud vaid neli protsenti. Nüüd on PIIGS maad (Portugal, Iirimaa, Itaalia, Kreeka ja Hispaania) seilanud maksujõuetuse tsooni. Kui te olete maksujõuetuse tsoonis, siis ei ole teile mingit lihtsat lahendust. Saabub arvete tähtaeg ja te peate maksma. Meie arvates tulevad need võlad lihtsalt maha kanda, ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Saksamaa suurim Vene gaasi importija teatas 12,3 miljardi euro suurusest kahjumist
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.