Belgia võlakirjade tootlused kerkisid järsult

Rainer Saad 22. november 2011, 19:30

Belgia 10-aastase tähtajaga võlakirja tootlus tõusis täna 5,10%-ni, päev pärast seda kui Elio di Rupo teatas, et plaanib tagasi astuda. Di Rupo üritas lõpetada Belgias 17 kuud kestnud ummikseisu ilma valitsuseta.

Belgia kuningas Albert II kohtus täna Benoit Lutgeniga, kes on prantsuse keelt kõneleva Centre Democrate Humaniste partei president. Dow Jones Newswire teatab, et see on märk poliitilise kriisi süvenemisest Belgias. Praeguste sündmuste arengud ei tõota head Belgia võlakirjaturule ning see võib lõppeda riigi reitingu alandamisega, hoiatas Lloyds Banki strateeg. Moody’s Investors Service hoiatas oktoobris, et võib kärpida Belgia Aa1 reitingut.

2011. aasta mais nimetas Belgia kuningas Di Rupo Formateuriks, andes talle ülesandeks moodustada valitsus. Traditsiooniliselt saab Formateurist moodustatud valitsuse peaminister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. November 2011, 19:30
Otsi:

Ava täpsem otsing