Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: Aasia on veidi miinuses

  MSCI Aasia indeks langes 0,2 protsenti.

  Jaapani aktsiaturg on langenud 0,4 protsenti, Hongkong 0,8 protsenti, Hiina 0,3 protsenti ja Austraalia 0,7 protsenti. Korea aktsiaturg tõusis 0,6 protsenti ja India 0,9 protsenti.
  Tokio börs, mis kaotas suuruselt teise koha maailmas Hiinale, tegi 1,68 miljardi dollarilise ülevõtmispakkumise Osaka börsile.
  Maailmapank prognoosis Hiina pehmet maandumist.
  Indiast pagevad investorid, mis langetas ruupia dollari vastu madalaimale tasemele alates 2009. aastast. Dollar maksis 52,18 ruupiat. Kulla hind on veidi taastunud kahe kuu suurimast päevasest kukkumisest. Bloombergi andmetel on novembris börsidelt haihtunud 3,3 triljonit dollarit ettevõtete turuväärtust.
  HTC aktsia kukkus Taiwanis 5,8 protsenti. Ettevõtte 3S Graphics üksus kaotas USAs patendivaidluse Apple’i vastu.
  Euroopa aktsiaindeksifutuurid vihjavad, et börsipäev algab umbes poole kuni ühe protsendise tõusuga.
  USAs tuleb täna välja kolmanda kvartali SKP teise lugemise tulemus. Ka avaldatakse euroala tarbijakindlusindeks.
  Holland püüab kaasata võlakirjaturult kaks kuni kolm miljardit eurot, pakkudes 1% kupongiga 2014. aasta jaanuari võlakirju. Hispaania püüab turustada 2,5-3,5 miljardi euro eest 12- ja 18kuiseid võlakirju. USA pakub 35 miljardi dollari eest viie aastaseid võlakirju. Eile tegi USA kahe aastaste võlakirjadega ilma. Pakutud võlakirjadele oli rekordiline kate ehk iga pakutud võlakirjadollari kohta tuli 4,07 dollari eest ostusoove.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Saksamaa suurim Vene gaasi importija teatas 12,3 miljardi euro suurusest kahjumist
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.