Rainer Saad • 22. november 2011 kell 14:26

S&P ja Moody’s kinnitasid USA reitingu

Standard & Poor’s ja Moody’s ütlesid, et ei kärbi Ameerika Ühendriikide reitingut pärast seda, kui Kongressi komitee ei jõudnud kokkuleppele 1,5 triljoni dollari suurustes kärbetes.

S&P, kes kärpis Ameerika tippreitingut 5. augustil, ütles, et eilne superkomitee suutmatus jõuda kokkuleppele tähendab automaatselt 1,2 triljoni dollari suurust kärbet ega vii uue reitingualandamiseni. „Arutelud ei ole määravad,” ütles Moody’se pressiesindaja Eduardo Barker. Fitch Ratings aga kordas, et kõneluste läbikukkumine seaks USA reitingu negatiivse vaatluse alla, kirjutab Bloomberg.

Augusti reitingukärbe alustas USA võlakirjade hindades suurimat rallit pärast 2008. aastat. Globaalne aktsiaturg kaotas 3. kvartalis 9,7 triljonit dollarit. Superkomitee kokkuleppe puudumine tõstab aeglasema majanduskasvu riski ning ei jäta president Barack Obamale muud võimalust kui pikendada palgafondi maksukärpeid ning töötukindlustusi.

„Ma muretsen sellepärast, et kui praegu muutusi ellu ei viida, siis muutub turg vähem sallivaks,” ütles Jason Brady, juhtivdirektor firmas  Thornburg Investment Management Inc., mis juhib 73 miljardit dollarit.

USA 10aastase võlakirja tootlus langes täna 6 baaspunkti, 1,96%ni.

Hetkel kuum