• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  S&P ja Moody’s kinnitasid USA reitingu

  Standard & Poor’s ja Moody’s ütlesid, et ei kärbi Ameerika Ühendriikide reitingut pärast seda, kui Kongressi komitee ei jõudnud kokkuleppele 1,5 triljoni dollari suurustes kärbetes.

  S&P, kes kärpis Ameerika tippreitingut 5. augustil, ütles, et eilne superkomitee suutmatus jõuda kokkuleppele tähendab automaatselt 1,2 triljoni dollari suurust kärbet ega vii uue reitingualandamiseni. „Arutelud ei ole määravad,” ütles Moody’se pressiesindaja Eduardo Barker. Fitch Ratings aga kordas, et kõneluste läbikukkumine seaks USA reitingu negatiivse vaatluse alla, kirjutab Bloomberg.
  Augusti reitingukärbe alustas USA võlakirjade hindades suurimat rallit pärast 2008. aastat. Globaalne aktsiaturg kaotas 3. kvartalis 9,7 triljonit dollarit. Superkomitee kokkuleppe puudumine tõstab aeglasema majanduskasvu riski ning ei jäta president Barack Obamale muud võimalust kui pikendada palgafondi maksukärpeid ning töötukindlustusi.
  „Ma muretsen sellepärast, et kui praegu muutusi ellu ei viida, siis muutub turg vähem sallivaks,” ütles Jason Brady, juhtivdirektor firmas  Thornburg Investment Management Inc., mis juhib 73 miljardit dollarit.
  USA 10aastase võlakirja tootlus langes täna 6 baaspunkti, 1,96%ni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.