Deutsche Bank vaeb varahaldusüksuse saatust

Romet Kreek 23. november 2011, 11:30

Saksamaa suurim pank Deutsche Bank kaalub kõiki üleilmse varahaldusdivisjoni strateegilisi valikuid, kuna Euroopa suuremad pangad on kasvava surve all suurendada kapitali, vahendas Bloomberg.

Ülevaatamise all on üleilmne varahaldusüksus, kuid mitte fondijuhtimise DWSi üksus Saksamaal, Euroopas ja Aasias, arvestades hiljutisi regulatoorseid muudatusi, seotud kulusid ja muudatusi konkurentsimaastikul, teatas pank.

Mais lahkuv juhatuse esimees Josef Ackermann ehitas üles varahalduse ja jaepanganduse üksused, et vähendada sõltuvust investeerimispangandusest. Varahaldusmüügi üksuse müük võib tuua 4,5 miljardit dollarit ja parandada panga kapitalipositsiooni, kirjutas Mediobanca analüütik Christopher Wheeler.

„Nad otsivad võimalusi kapitali teema lahendamiseks,“ kommenteeris Wheeler, kes suhtub pangaaktsiasse neutraalselt. Ta prognoosis, et Deutsche Bank peab tõstma kapitali 10-15 miljardi euro võrra, et täita 2019. aastal jõustuvad Basel III reeglid.

Ackermann esines eile õhtul Hamburgis, kus ta ütles, et maailma on keerulises olukorras. Tema kõne katkestasid umbes tosinkond protestijat, kellest kaks kandsid makse, ja kes hakkasid laulma vallutades seejärel lava.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2011, 11:52
Otsi:

Ava täpsem otsing