• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA panku ootavad ees stressitestid

  Föderaalreserv käskis USA suurimatel pankadel Euroopa võlakriisi taustal oma kapitalikindlust testida, et potentsiaalsete kaotuste korral likviidsust säilitada.

  Erinevalt varasemalt läbiviidud testidest otsustas Föderaalreserv sel korral kõik „läbimängitavad” stsenaariumid avalikustada. Kõige rängem versioon näeb ette 13%-st töötust, 8%-st majanduslangust ja 21%-st eluasemehindade alanemist. Samas rõhutas keskpank, et ükski esitatavatest stsenaariumitest ei kirjelda panga tegelikke majandusprognoose.
  Föderaalreserv loodab testide abiga tõestada, et pangad suudavad sügava majanduskriisi üle elada ja tõsta seeläbi usku riigi kommertspankadesse. Ühtlasi peaks see investoritele andma lisainfot selle kohta, millised pangad vajavad lisakapitali, muutes kogu pangandussüsteemi läbipaistvamaks.
  KBW pankade indeks, mis koondab 24 finantsettevõtte aktsia hindu, on selle aastaga langenud 31%, samas kui Ühendriikide aktsiaturgu laiemalt  hõlmav indeks S&P 500 on kukkunud vaid 5,5%.
  Kuus suurimat panka (Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley ja Wells Fargo) said korralduse mängida läbi ka globaalse turušoki stsenaarium, mis põhineb hindade liikumisel viimase majanduskriisi aegu 2008. aasta teises pooles. Föderaalreserv lubas selle tulemused ka avalikustada.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Äripäev tunnustab novembris kõige edukamaid ettevõtteid
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Disainer Marit Ilison lõi interjööri uuele restoranile
Maakri kvartali uue ärihoone esimesel korrusel avas uksed omanäoline restoran PÄRIS, mille omanäolise, särtsakat rohelist värvi täis interjööri lõi disainer Marit Ilison.
Maakri kvartali uue ärihoone esimesel korrusel avas uksed omanäoline restoran PÄRIS, mille omanäolise, särtsakat rohelist värvi täis interjööri lõi disainer Marit Ilison.