24. november 2011 kell 13:08

Michal otsib kuut kohtunikku

Justiitsminister Kristen Michal on kuulutanud välja konkursi kolmele Tartu maakohtu ja kolmele Viru maakohtu kohtuniku kohale, teatas justiitsministeerium.

Michali sõnul loodab ta, et juristid näitavad kandideerimisel üles aktiivset huvi ning et konkursi tulemusena saavad täidetud vakantsed kohtunikukohad.

„Kohtunikuamet kuulub Eesti ühe vastutusrikkama, aga ka austatuma elukutse hulka. Vakantsete kohtade täitmine väärikate kandidaatidega aitab kaasa ka õigusmõistmise kiirendamisele ja tõhustamisele, sest iga puuduva kohtuniku töö peavad täna ära tegema tema kolleegid. Kohtunikukohti on Eestis esimese ja teise astme kohtutes kokku 223, tänase päeva seisuga on neist täitmata 20 - loodame pooleliolevate konkursside tulemusel lähiajal saada juurde 15 uut kohtunikku,“ ütles Michal.

Kandideerimise viimane tähtaeg on 12. detsember 2011.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum