Päev börsil: Euroopas võib päev alata õhkõrna tõusuga

Romet Kreek 24. november 2011, 09:46

USA aktsiaturg langes eile kaks protsenti. Aasia MSCI Aasia 50 aktsiast koosnev indeks on tõusnud 0,3 protsenti, kuid Aasias on hulgi ka langenud turge.

Jaapani aktsiaturg, mis oli eile riigipüha tõttu suletud, tegi täna järgi eilset languspäeva. Indeks langes 1,8 protsenti 2,5 aasta madalamale tasemele. Hongkongi aktsiaturg langes 0,03 protsenti, Hiina 0,1 protsenti, Austraalia 0,2 protsenti ja India 0,5 protsenti. Taiwani aktsiaturg tõusis 0,9 protsenti ja Korea 0,7 protsenti

Standard & Poor’s teatas, et Jaapan võib liikuda lähemale reitingu langetamisele.

Euroopas on Belgia kuningas Albert II palunud Elio Di Rupol pöörduda tagasi eelarvekõneluste juurde ja moodustada valitsus riigis, mis on saanud üle 500 päeva hakkama ilma valitsuseta. Belgial hakkab minema ajaga kitsaks 2012. aasta eelarve koostamisega, puudujäägi kärpimisega, Euroopa Liidu sanktsioonide vältimisel või riigi krediidireitingu alandamisega. Eile õhtuks kerkis Belgia valitsuse kahe aastase võlakirja tootlus 65 baaspunkti võrra 4,94 protsendile ehk vähemalt kolme aasta kõrgemale tasemele.

Euroopa Keskpanga nõukogu liige Ewald Nowotny ütles eilse ebaõnnestunud Saksamaa valitsuse võlaoksjoni järel, et Saksamaa raskused võlakirjaoksjonil ostuhuvi leidmisel on alarmeeriv, raporteeris APA.

Euroopa aktsiaindeksifutuurid indikeerivad õhkõrna tõusuga algavat börsipäeva.

USA aktsiaturul ei toimu täna kauplemist, kuna tähistatakse tänupüha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 09:46
Otsi:

Ava täpsem otsing