• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid jätkavad langustähe all

  USA aktsiahinnad kukkusid kolmapäeval Euroopa võlakriisi taustal veelgi. Lisaks tekitas turgudel ebakindlust teade Hiina tootmistegevuse aeglustumise kohta.

  Euroopast tulev halbade uudiste jada ei paista kuidagi lõppevat. Kolmapäeval tegi investoreid ärevaks Saksa võlakirjaoksjon, kus rohkem kui kolmandik võlakirjadest investorite huvipuuduse tõttu müümata jäi. See saatis signaali üleüldisest investorite eemaldumisest eurotsooniga seotud võlakirjadest.  Kui isegi Euroopa kõige võimsamal riigil on turgudelt laenu saamisega probleeme, hakatakse seda suurema murega vaatama ka teiste euroala riikide tulevasi võlakirjaoksjoneid.
  Samal ajal tuli Hiinast teade, et riigi tootmistegevus langes viimase 32 kuu kõige madalamale tasemele, tekitades hirmu, et Euroopa võlakriis hakkab üha enam ka teiste riikide majandusaktiivsust mõjutama.
  Kolmapäevase sessiooni lõpetasid USA turge kirjeldavad indeksid järgmistel tasemetel:
  Dow Jones     11 257,55     -236,17     -2,05%Nasdaq            2 460,08        -61,20     -2,43%S&P 500          1 16179         -26,25     -2,21%
  Dow Jonesi tööstuskeskmise kõik 30 komponenti kauplesid taas punases. Kaotusi vedas Bank of America aktsia, mille hind alanes 5,02%. Ettevõtte aktsia hind ($ 5,49) pole nii madalal olnud alates 2009. aasta märtsist. Langusele aitas kaasa teisipäevane artikkel väljaandes The Wall Street Journal, mis väitis, et pangal on raskusi USA valitsuse seatud kapitalinõuete täitmisega.
  S&P 500 kümnest tööstusgrupist sai kõige enam kannatada energiasektor. Kolmapäev oli näitajale kuues languspäev. Indeks pole nii pikka järjestikust kukkumist näinud alates augustist.
  Grouponi aktsiad kukkusid kolmapäeva kokkuvõttes 15,5%, lõpetades 16,96 dollaril, mis on üle 3 dollari vähem kui aktsia hind esmaemissioonil.
  Maailma tuntuima põllumajandusmasinate tootja John Deere’i aktsia hind oli jällegi tõusuteel (+ 3,89%), kui ettevõte teatas, et on viimase nelja kvartaliga teeninud rekordilise 2,8 miljardi dollari suuruse kasumi. John Deere’i aktsia oli kolmapäeval ka S&P 500 koostises üks tugevamaid esinejaid.
  Dollar tugevnes kolmapäeval taaskord euro, naela ja jeeni suhtes. Jaanuari tähtajaga WTI toornaftafutuurid kukkusid aga 1,84 dollari võrra, jäädes pidama 96,17 dollaril.                                                                                                              Languses olid ka detsembri kullafutuurid, mille hind alanes 6,50 dollari võrra, jäädes pidama 1 695,90 dollaril untsi kohta.
  Ühendriikide valitsuse kümneaastase võlakirja hind kasvas veelgi, surudes tulususe 1,88 protsendile.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.