Romet Kreek • 25. november 2011 kell 6:42

Päev börsil: Aasias käib ikka langus Euroopa tõttu

Aasia aktsiaturud liikusid täna vastu järjest neljandale langusnädalale.

Jaapanis on jälle deflatsioon. Tarbijahinnad, kus ei sisaldu värske toidukauba hind, langes oktoobris mullusega võrreldes 0,1 protsenti.

Hiinas võivad ehitusettevõtted arvestada sellega, et kinnisvaraarendajate maksed tehtud töö eest viibivad, kuna krediidiolud on halvenenud ja eluasemete müük on aeglustunud, kirjutas Credit Suisse.

Aasia investorid muretsevad Euroopa võlakriisi pärast. Saksmaa liidukantsler Angela Merkel välistas taas nii ühised euroala võlakirjad kui ka Euroopa Keskpanga rolli suurendamise kriisi lahendamisel. Itaalia plaanib täna emiteerida kaheksa miljardi euro eest valitsuse võlakirju. Eile tõusid Itaalia kahe aastase võlakirja tootlus 14 aasta tipptasemele. Eile kärpis Fitch Ratings Portugali valitsuse krediidireitingu rämpsu tasemele, Ungari suunas samasse klassi Moody’s Investors Services.

MSCI Aasia 50 ettevõtte aktsiast koosnev indeks langes täna 1,3 protsenti. Jaapani aktsiaturg lastus 0,1 protsenti, Hongkong 1,1 protsenti, Hiina 0,7 protsenti, Taiwan 1,2 protsenti, Korea 1,0 protsenti, Austraalia 1,5 protsenti ja India 0,2 protsenti.

Euroopa indeksifutuurid vihjavad eilse sulgemistasemega võrreldes suurema muutuseta börsipäeva algusele.

Hetkel kuum