Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia turud lükkasid Eesti taastusraviäri käima

  Peeter Tulviste poeg Jaan Tulviste on aastaid üritanud käima lükata kognitiivset taastusraviäri, kuid alles see aasta tõotab tänu Aasia turgudele tuua Cognuse OÜ-le korralikud käibenumbrid.

  ”Äri ja firma mõttes algas tegevus sellest, et me leidsime Soomest ühe programmide tootja, kelle programmi me kõigepealt eesti ja vene keelde kohandasime, ning sealt sai ettevõtte tegevus alguse,” rääkis Cognuse OÜ teadustöö juht Jaan Tulviste. Siis asutati ka firma, 2003. aastal.
  ”Siis tekkiski mõte, et saaks luua paremaid programme ja kasutada ära vahepeal avanenud uusi võimalusi – kasutada veebipõhiseid lahendusi jne. Poolteist aastat tagasi liitus meiega ka Søren Hejnfelt (Cognuse tegevjuht – toim.), sellest ajast on firmal uus hingamine,” tõdes Tulviste.
  Ta ütles, et firma põhiturud on praegu Jaapan ja Hiina. ”Peatselt on meil kliente ka teistes Aasia maades. Testime osa programme Saksamaal ning ka Ameerikas on meil tütarettevõte.”  USAs San Diegos asub firma harukontor, mida juhib eestlane, vahendas news2biz.
  „Jaapanis oleme tooteid müünud ühe aasta jooksul, kuid Hiinas veel testitakse tooteid. Praegu on meil lepinguid 150 000 euro eest, aga eks need on ikka veel väikesed numbrid,“ märkis Tulviste.
  Majandusaruannete järgi tekkis firmal käive 2009. aastal, siis oli see 86 696 krooni ning kasum 24 540 krooni. Mullu oli firma käive 106 289 krooni ja kasum 27 107 krooni.
  „Selle aasta käibeks prognoosime ca 200 000 eurot, käibe kasv tuleb just sellest, et nüüd on programmide kohandamise ja tõlkimise tegevustelt üle mindud reaalsele müügile ning meil on kliendid. Kasumit ei oska prognoosida, sest sisuliselt kogu raha, mis me teenime, paneme jälle arendusse ja müügitegevusse,“ rääkis Tulviste.
  „Töötame intensiivselt järgmiste Aasia turgudega, meil on Hongkongis ja Taiwanis ka edasimüüjad leitud ja praegu me suuname kogu raha edasisse laiendusse,“ lisas ta.
  Cognuse on saanud ka EASilt 154 500 euro suuruse eksporditoetuse.
  Tulviste sõnul tegeleb firma Eestis peamiselt hoopis arendusega. „Mõtleme programme välja koos eriala spetsialistidega, katsetame ja testime neid siin. Eestis on meil peamiselt pilootkliendid, kes on meid abistanud arendustegevuses. Eesti on väga hea koht, kus sedalaadi arendustööd teha," märkis ta.
  „Praegu on meil loodud eeldused edu saavutamiseks, kuid edu on veel ees,“ visandas ta firma tulevikku.
  Ettevõte lõi taastusraviprogrammi, mida patsient saab iseseisvalt kasutada. Cognuse tegevjuht Søren Hejnfelt rääkis news2bizile firma tootest, et pärast lühikest hindamist ja treeningsessiooni arstiga saavad patsiendid kasutada programmi iseseisvalt. ”Seega ei pea patisendid lootma ainult arstiga kohtumisele taastusravi saamiseks, vaid et arsti väärtuslikku aega saab kasutada tulemuste hindamiseks,” märkis ta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Klick: must reede ületas ootusi, ees ootab hinnatõus
Kuigi musta reede allahindluskampaaniad ületasid kaupmeeste ootusi, siis hindadesse ei olnud veel täiel määral arvestatud kõrgemaid sisendhindu, ütles Klick Eesti juhatuse liige ja finantsjuht Kaire Koik.
Kuigi musta reede allahindluskampaaniad ületasid kaupmeeste ootusi, siis hindadesse ei olnud veel täiel määral arvestatud kõrgemaid sisendhindu, ütles Klick Eesti juhatuse liige ja finantsjuht Kaire Koik.
Allan Jaakus: Letipea ei ole juhus ega pomm, tark ostab sinna krundi
Kaasaegse tuumajaama rajamise ümber tekkinud hirmud vajavad kummutamist, kirjutab rohelise energialahenduse poolehoidja Allan Jaakus.
Kaasaegse tuumajaama rajamise ümber tekkinud hirmud vajavad kummutamist, kirjutab rohelise energialahenduse poolehoidja Allan Jaakus.
Keskpankurid rääkisid USA aktsiaturgu allapoole
Intressimäärade edasisele tõstmisele viitavad Ühendriikide keskpankurite kommentaarid tekitasid USA aktsiaturgudel taas langusmeeleolu.
Intressimäärade edasisele tõstmisele viitavad Ühendriikide keskpankurite kommentaarid tekitasid USA aktsiaturgudel taas langusmeeleolu.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Tallinkist läinud finantsjuht: oli sobilik hetk edasi liikuda
"Finantsdirektori positsioonil Tallinkis olin tõesti vaid kaks aastat, kuid minu lahkumise hetkeks oli selge, et kõige sügavam koroonakriisi põhi on ettevõttel seljataha jäetud ning edasised trendid liiguvad õiges suunas," ütles Tallinkist kinnisvaraarendusfirmasse Liven läinud finantsjuht Joonas Joost.
"Finantsdirektori positsioonil Tallinkis olin tõesti vaid kaks aastat, kuid minu lahkumise hetkeks oli selge, et kõige sügavam koroonakriisi põhi on ettevõttel seljataha jäetud ning edasised trendid liiguvad õiges suunas," ütles Tallinkist kinnisvaraarendusfirmasse Liven läinud finantsjuht Joonas Joost.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Tallinn tõmbab äriühinguid koomale
Tallin kavatseb ühendada ASi Tallinna Linnahall ASiga Tallinna Tööstuspargid ja lõpetada Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve SA tegevuse.
Tallin kavatseb ühendada ASi Tallinna Linnahall ASiga Tallinna Tööstuspargid ja lõpetada Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve SA tegevuse.

Olulisemad lood

Hiina protestilaine viis kokkupõrgeteni
Hiina president Xi Jinping seisab silmitsi ühe suurima protestilainega, kui kümned tuhanded inimesed tulid tänavatele meelt avaldama Pekingi range koroonakontrolli ja sõnavabaduse mahasurumise vastu.
Hiina president Xi Jinping seisab silmitsi ühe suurima protestilainega, kui kümned tuhanded inimesed tulid tänavatele meelt avaldama Pekingi range koroonakontrolli ja sõnavabaduse mahasurumise vastu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.