Kreekas kaotas töö16 000 inimest

Anu Jõgi 28. november 2011, 09:47

Kreekas lõpetab täna valitsuse kärpekava kohaselt töö 16 000 riigiteenistujat, kirjutab Kreeka leht Vima.

Nendest küll ainult 4000 pensioniealist inimest jääb täiesti koju, ülejäänud 12 000 arvestatakse nn riigireservi, kus nad saavad püsida kuni 2013. aasta lõpuni. Riigi eesmärk on koondada veel 15 000 töötajat riigiametitest ja riigi ettevõtetest.

Reservi arvatud töötajad saavad riigilt 60 protsenti senisest palgast.

Kreeka on loetlenud üles ka ametid, mille kärpekava puudutamata jätab: nende hulgas on kirikuteenistujad, meditsiinitöötajad, diplomaadid, riigi kahe suurema orkestri ja ooperi muusikud, vanglatöötajad, sisekaitse töötajad, aga ka töötajad, kelle abikaasa on juba arvatud reservi, paljulapselised ja üksikvanemad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. November 2011, 16:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing