• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: Moody's hoiatab tervet eurotsooni

  2011. aasta 48. nädala esimene kauplemispäev maailmas on alanud suhteliselt positiivselt, sest pärast kolmepäevast langust on Aasia turud taas plussis ning positiivsed Musta reede müüginumbrid USAs lisavad optimismi.

  Vaid Euroopas on küsimus, kas investorite lootus kiiremale lahendusele kaalub üles Moody'se hoiatuse, et kõigi eurotsooni kuuluvate riikide võlakirjade reitingud on ohus.
  Täna hommikuse seisuga oli MSCI Asia Pacific indeks 2% plussis, samal ajal kui Euro Stoxx 50 futuur oli tõusnud 1,5% ning Standard & Poor'si indeksi futuurid rallisid 2%. USAs kasvasid läinud nädalal Tänupühade jaemüüginumbrid 16% ja tähistasid uut rekordit.
  Bloombergi andmetel on ainuüksi sel kuul aktsiaturgudelt üle maailma minema pühitud umbes 4,6 triljonit dollarit, mille peamine põhjus seisneb Eurooa võlakriisi levimises suurematesse riikidesse.
  Mis Tallinna börsil hakkab toimuma, saab näha. Arco Vara ja Viisnurga aktsionäridel tasub sel nädalal kõrvad kikkis hoida, sest just need firmad avalikustavad oma kolmanda kvartali majandustulemused.
  Arco Vara puhul saab näha, kas firma jätkab raha põletamist, mille poolest ollakse juba kuulsad. Viisnurga tulemustes peaks tugevamalt kajastuma tegevuse hoogustumine Püssi kiudplaadivabrikus.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.