• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA tarbijakindlus tegi hüppe

  USA tarbijakindlus kosus 2 ja poole aasta madalseisust novembris kui ebakindlus töökohtade ja sissetulekute osas vähenes, teatab täna avaldatud erasektori aruanne.

  New Yorgis asuva uuringufirma Conference Boardi poolt arvutatav tarbijakindluse indeks  tõusis novembris 56,0-ni, võrreldes 40,9-ga kuu varem. See on alates juulist kõrgeim tase ning ületas selgelt majandusteadlaste ootusi, kes nägid indeksi tõusu 44,0-ni.
  „Tarbijate hinnang praegustele tingimustele on lõpuks paranemas pärast 6 kuud kestnud langust,” ütles Lynn Franco, Conference Boardi direktor. „Tarbijad näivad võtvad pühade algust paremas meeleolus, kuigi üldised näidud jäävad ajalooliselt nõrgaks.”
  Ootuste indeks tõusis 67,8-ni, eelnevalt 50,0-lt, mis on samuti kõrgeim peale juulikuud. Praeguse olukorra indeks saavutas oma kõrgeima tasemele peale maikuud, tõustes 38,3-ni eelnevalt 27,1-lt.
  Tarbijate hinnang tööturu kohta on paranenud. Vastanute arv, kes ütlesid, et nad on leidnud raskel ajal tööd, kahanes 42,1%-ni 46,9%-lt, samas kui neid, kes arvasid, e töökohti on küllaga tõusis 5,8%-ni 3,6%-lt.
  Tarbijad tundsid end hinnatõusude suhtes kindlamalt kui inflatsiooniootus järgneva 12 kuu jaoks langes 5,5%-le 5,8%-lt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.