• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtete võlg on oluliselt atraktiivsem

  Üha paisuv võlakriis Euroopas ja USA massiline võlakoorem on pannud investorid ettevõtete müüdavaid võlakirju taga ajama. Häda on vaid selles, et isegi väga madalad intressimäärad ei ärgita ärisid turult raha laenama, sest firmadel on kõvasti reserve ja usaldamatuse tõttu ei taheta pankadega tegemist teha.
  Taskud rahast pungil. Sel aastal on ettevõtete võlakirju Euroopas müüdud 80 miljardi euro eest, mis on väikseim arv pärast 2005. aastat. Juhtivate laenajate seas on autotootjad Volkswagen ja Renault ning Itaalia energiafirma Enel.
  Prantsuse suurpanga Societe Generale prognoosi kohaselt võib võlakirjade müügimaht järgmisel aastal kukkuda euroaja madalaimale tasemele ehk 70 miljardile eurole, vahendas Bloomberg. Samal ajal on Euroopa firmadel vabu rahareserve 540 miljardi euro väärtuses, mis on üheksa aasta suurim näitaja. Isegi viimase aasta kõige madalamad intressimäärad ei ahvatle firmasid turult raha koguma.
  Eelista firmasid riikidele. Intressimäärasid langetavad investorid, kes näevad firmade võlakirju oluliselt turvalisemana kui riikide omi, sest esimesed on palju vähem mõjutatud võlakriisist. Samas on pangad suures hädas, sest nemad on riiklike võlakirjade suurimad omanikud.
  Investeerimisjärgu ettevõtete võlakirjade, mille alla käivad näiteks Bayer AG ja McDonald's Corp, keskmine tootlus on 3,6%, samas kui viimase viie aasta keskmine on 4,4%. Novembri alguses kukkus keskmine tootlus lausa 3,1%-le. Bank of America Merrill Lynchi andmete kohaselt nõuavad investorid Euroopas 2,5 protsendipunkti rohkem tootlust pankadelt kui ettevõtetelt. Aasta alguses oli sama näitaja 0,89%.
  Olen jätkuvalt veendumusel, et firmad, nagu Volkswagen või Johnson & Johnson, pakuvad palju turvalisemat investeeringut võrreldes nii mõnegi riigiga. Need firmad on vanemad kui paljud Euroopa riigid ja läinud läbi mitme kriisi. Lisaks on firma eesotsas üldjuhul pädevad asjatundjad, mitte rahva poolt meeldivuse alusel valitud poliitikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.