30. november 2011 kell 4:02

Meie sedaei süüdanud

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble tõrjus kriitikat, et Saksamaa tegutseb võlakriisis liiga aeglaselt.

Päeval, mil Saksamaa juhtiva nädalakirja Spiegeli esikaanel on eurokriisi sümboliseerimas süsimustad pilved ja nende all laiub euroala kujutav pooleks murdunud euromünt, üritab riigi rahandusminister Wolfgang Schäuble ajakirjanikega kohtudes rõhutatult nalja visata ja optimistlik näida.

Schäublet vihastab, kui ajakirjanikud üritavad kriisi võtmelahendusena näidata Saksamaad ja viimase otsuseid. Saksamaa ei taha vastutada teiste riikide vigade eest."Mulle tundub et ma olen nagu tuletõrjuja, keda süütajad süüdistavad selles, et ta ikka ei ole veel suutnud tuld kustutada. Aga meie ei ole seda tulekahju põhjustanud," ärritub Schäuble. "Kuulen pidevalt teistest riikidest: "me peame Berliini soove täitma!" aga ei pea. Üldsegi mitte. Saksamaa, nagu kõik teisedki riigid, peab täitma ainult neid ülesandeid, mida me ise täita soovime. Ja ma ei näe põhjust, miks ma peaksin teistesse riikidesse saatma tänukirju selle eest, et nad on täitnud stabiilsuspaktis ettenähtud kohustusi, mille nad ise on endale võtnud."

Loe tänasest Äripäevast reportaaži Schäuble pressikonverentsilt, kus ta tõrjus kriitikat, et Saksamaa tegutseb võlakriisile lahendusi otsides uimaselt.

Autor: Katri Soe-Surén, Aivar Hundimägi

Hetkel kuum