Indrek Kald • 30. november 2011 kell 11:32

Nordea säilitas AA-reitingu

Standard & Poor's kinnitas teisipäeval Nordea reitingu senisel AA-tasemel ja jättis väljavaate stabiilseks. Nordeal on Balti riikides tegutsevatest pankadest kõrgeim reiting.

Standard & Poor's tõstis Nordea teatel esile panga tugevat äripositsiooni, kapitaliseeritust ning kasumlikkust. S&P hinnangul on Nordea finantseerimis- ja likviidsusprofiil hea ning tänu hajutatud äriportfellile on pank turumuutuste suhtes vähem vastuvõtlik kui konkurendid.

"AA-reitingu kinnitamine tõestab, et Nordea positsioon finantsmaastikul on tugev," kommenteeris Nordea peaökonomist Tõnu Palm. "Meie edu tugineb ennekõike kliendisuhetel ja usaldusväärsusel. Vähestel Euroopa pankadel on Nordeaga samaväärne reiting, mis annab meile selge eelise. Finantsturud ootavad meilt stabiilset kasvu ja konservatiivset joont," lisas ta.

Hetkel kuum