Nordea säilitas AA-reitingu

Indrek Kald 30. november 2011, 14:32

Standard & Poor's kinnitas teisipäeval Nordea reitingu senisel AA-tasemel ja jättis väljavaate stabiilseks. Nordeal on Balti riikides tegutsevatest pankadest kõrgeim reiting.

Standard & Poor's tõstis Nordea teatel esile panga tugevat äripositsiooni, kapitaliseeritust ning kasumlikkust. S&P hinnangul on Nordea finantseerimis- ja likviidsusprofiil hea ning tänu hajutatud äriportfellile on pank turumuutuste suhtes vähem vastuvõtlik kui konkurendid.

"AA-reitingu kinnitamine tõestab, et Nordea positsioon finantsmaastikul on tugev," kommenteeris Nordea peaökonomist Tõnu Palm. "Meie edu tugineb ennekõike kliendisuhetel ja usaldusväärsusel. Vähestel Euroopa pankadel on Nordeaga samaväärne reiting, mis annab meile selge eelise. Finantsturud ootavad meilt stabiilset kasvu ja konservatiivset joont," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2011, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing