• Jaga lugu:

  Tallinlaste arv jätkab kasvamist

  Käesoleva aasta 11 kuuga kasvas rahvastikuregistris tallinlasena arvel olevate inimeste arv 3436 inimese võrra.

  Seega kasvab tallinlaste arv iga kuuga keskmiselt 300-315 inimese võrra. Ent novembris kasvas ametlik tallinna elanike arv lausa 476 inimese võrra.
  Tänahommikuse seisuga elas rahvastikuregistri andmeil Tallinnas 415 416 inimest.
  Enim on aasta jooksul kasvanud Kesklinna linnaosa elanikkond – 11 kuuga lisandus Kesklinna linnaossa 1049 elanikku ning linnaosa elanike arv on kasvanud 51 231-le. Novembris lisandus Kesklinna 131 elanikku.
  Kesklinnale järgnevad elanike juurdekasvult Pirita 751 ja Lasnamäe 737 inimesega. Pirital elab tänahommikuse seisuga 16 318 ning Lasnamäel 116 391 inimest. Juurdekasvunumbreid elanike arvuga kõrvutades on kõige jõudsamalt kasvav linnaosa Pirita – aasta algusest on linnaosa elanikkond kasvanud ligi viie protsendi võrra, 2003. aasta algusest aga lausa ligi 60% võrra.
  Käesoleva aasta algul elas rahvastikuregistri andmeil Tallinnas 411 980 inimest. 2002. aasta algusest on pealinna ametlik elanikkond rahvastikuregistri andmeil kasvanud 44 290 inimese võrra - 1. jaanuaril 2002 oli rahvastikuregistris tallinlasena arvel 370 650 inimest.
  Tallinna abilinnapea Taavi Aas sõnul on Tallinn üks väheseid Eesti linnu, mille elanikkond on viimase kümne aasta jooksul järjekindlalt kasvanud. „Mitmete teiste suuremate Eesti linnade, näiteks Pärnu elanikkond on märkimisväärselt vähenenud,“ tõdes Aas. „Tallinna elanikkond on aga kasvanud vaatamata samaaegselt lähivaldade elanikkonna kasvule.“
  Aas tõdes, et Tallinna elanike arvule ei avaldanud negatiivset mõju ka hoogne valglinnastumine ning usku Tallinna elanikkonna kasvu jätkumisse kinnitab ka teistes riikides jätkuv linnastumise protsess.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.