2. detsember 2011 kell 7:43

Pimco ostab tsüklilisi aktsiaid

Pacific Investment Management Co on Hiina valitsuse uute suunamuutuste tulemusel asunud osta toorainete tootjaid ja Hiina tööstusettevõtteid, kelle hulgas on mitmeid maailma kõige halvimaid aktsiaid sel aastal.

1,35 triljoni suuruse Pimco arenevate turgude aktsiaportfelli juhi Masha Gordoni sõnul võib Hiina pärast pankade kohustusliku reservkapitalimäära alandamist poole protsendipunkti võrra alandada määra kuni kolme protsendipunkti võrra veel tuleva 12 kuu jooksul.

Bloombergile antud intervjuus ütles ta, et inflatsioon võib sama ajavahemiku sees kukkuda oktoobrikuiselt 5,5%-lt 3%-4% vahemikku.

"Me nägime Hiinas esimest selget märki kitsenevalt monetaarpoliitikalt valitud lõdvendamisele üleminekul," ütles Gordon.

"Me alustasime kergete positsioonidega tsüklilistes aktsiates ja oleme valikuliselt lisanud materjali- ja tööstusettevõtteid, kus me usume, et aktsiate hinnatasemed on ekstreemselt paigast ära," selgitas Gordon.

Gordoni sõnul on mitmed majanduskasvuga seotud aktsiad arenevates riikides väga odavad võrreldes nende riikide ostujõuga, kui lähtuda sellest, et kasv arenevatel turgudel ei saa otsa.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum