• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pimco ostab tsüklilisi aktsiaid

  Pacific Investment Management Co on Hiina valitsuse uute suunamuutuste tulemusel asunud osta toorainete tootjaid ja Hiina tööstusettevõtteid, kelle hulgas on mitmeid maailma kõige halvimaid aktsiaid sel aastal.

  1,35 triljoni suuruse Pimco arenevate turgude aktsiaportfelli juhi Masha Gordoni sõnul võib Hiina pärast pankade kohustusliku reservkapitalimäära alandamist poole protsendipunkti võrra alandada määra kuni kolme protsendipunkti võrra veel tuleva 12 kuu jooksul.
  Bloombergile antud intervjuus ütles ta, et inflatsioon võib sama ajavahemiku sees kukkuda oktoobrikuiselt 5,5%-lt 3%-4% vahemikku.
  "Me nägime Hiinas esimest selget märki kitsenevalt monetaarpoliitikalt valitud lõdvendamisele üleminekul," ütles Gordon.
  "Me alustasime kergete positsioonidega tsüklilistes aktsiates ja oleme valikuliselt lisanud materjali- ja tööstusettevõtteid, kus me usume, et aktsiate hinnatasemed on ekstreemselt paigast ära," selgitas Gordon.
  Gordoni sõnul on mitmed majanduskasvuga seotud aktsiad arenevates riikides väga odavad võrreldes nende riikide ostujõuga, kui lähtuda sellest, et kasv arenevatel turgudel ei saa otsa.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.