Silvia Kruusmaa • 2. detsember 2011 kell 11:30

S&P tõstis SEB reitingu tasemele A+

Reitinguagentuur Standard & Poor’s tõstis täna SEB Grupi pikaajalise krediidireitingu tasemele A+ ning andis reitingule stabiilse väljavaate. Samuti tõstis Standard & Poor's (S & P) tõstis Swedbanki krediidireitingut ja kinnitas Handelsbankeni reitingu.

Swedbanki reitingu tõstis S & P tasemelt A tasemele A+ ja SEB reitingu samuti tasemele A+, nende väljavaade on stabiilne. S & P kinnitas ka Handelsbankeni reitingu tasemel AA-/A-1+, mille väljavaade on stabiilne.

„Finantspartneri usaldusväärsus on hetke heitlikus majanduskeskkonnas ülioluline. Standard & Poor’s hindab Rootsi pangandussüsteemi hetkel üheks maailma tugevaimaks ja Eestile langeb au olla selle finantssüsteemiga tihedalt seotud, kuna Eesti on üks SEB koduturgudest. Eesti majandusele, ettevõtetele ja inimestele lisab kindlust teadmine, et turu üks juhtiv pank omab tugevat finantspõhja,“ märkis SEB Eesti juht Riho Unt.

„Heameel on näha, et meie viimaste aastate järjepidev töö panga finantstagala kindlustamisel on saanud kõrge hinnangu," lisas SEB Grupi finantsjuht Jan Erik Back.

Standard & Poor’si reiting põhineb hinnangul SEB äritegevusele, kapitali- ja riskipositsioonile, tuluteenimisvõimele ja rahastamisvõimalustele ning likviidsusele. Reitingu stabiilne väljavaade peegeldab ootusi, et SEB suudab tänu oma laiahaardelisele äritegevusele tasakaalustatult areneda ja säilitada oma kõrge kapitaliseerituse.

SEB senine Standard & Poor’si pikaajaline krediidireiting oli A.

Eile teatas globaalne finantskuukiri The Banker, et valis SEB 2011. aasta parimaks pangaks Eestis, omistades SEB-le selle tiitli kolmandat korda järjest, kuna 2009 ja 2010 seda tiitlit välja ei antud.

Hetkel kuum