• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Putin võib duumavalimistel saada tagasilöögi

  Venemaa võimuerakonna Ühtne Venemaa võidus          ei ole pühapäevastel duumavalimistel küll kahtlust,   kuid arvamusküsitluste järgi ei tule valimisedu enam    nii suur kui 2007. aastal

  „Rahulolematus palkadega ning usaldamatus äraostetava ja rahvast irdunud võimu vastu mõjutavad otseselt Ühtse Venemaa toetusnäitajaid,“ ütles Venemaa ühe suurima avaliku arvamuse uuringufirma FOM peaanalüütik Grigori Kertman agentuurile Bloomberg.
  25. novembril avaldatud arvamusküsitluse järgi küündis Ühtse Venemaa toetus 53%le, võrreldes 64%ga 2007. aastal. Valimiskünnise ületavad tõenäoliselt ka kommunistid, Vladimir Žirinovski liberaaldemokraadid ning partei Õiglane Venemaa.
  Läinud nädalal hoiatas peaminister Vladimir Putin, kes taotleb märtsis tagasivalimist Venemaa presidendi ametisse, parlamendi ühtsuse lõhkumise eest, mis tagajärjeks võib olla samasugune poliitiline halvatus nagu Euroopas või USAs.
  Uurimiskeskuse Levada küsitluse järgi toetas Putinit novembri keskel presidendi ametikohale 31% vastanuist. Kommunistide liidrit Gennadi Zjuganovit ning praegust presidenti Dmitri Medvedevit toetas vastavalt 8% ja 7% vastanuist. Valimised on tuleval aastal 4. märtsil.
  Oma esimese kahe presidendi ametiaja jooksul keskendus Putin võimu tsentraliseerimisele ja riigi osaluse suurendamisele Venemaa suurimates firmades. Ülemaailmses buumis kasvas Venemaa majandus aastatel 2000-2008 keskmiselt 7% tempos aastas.
  Tänavu prognoositakse Venemaale SKP kasvu 4,1% läinud aasta 4% järel. Putini eesmärk on kiirendada majanduskasv 6-7%le aastas, et viia Venemaa maailma suurimate majandusvõimude esiviisikusse.
  Reaalpalgad kerkisid aastatel 2000-2008 keskmiselt 15% aastas. Pärast langust 2009. aastal, on kasv jäänud keskmiselt 1,5% tasemele.
  Värskes korruptsiooni tajumise indeksis oli Venemaa 182 riigi võrdluses 143. kohal, mis on nõrgim näit 2007. aastast, kuid paranemine võrreldes läinud aasta 154. positsiooniga Transparency Internationali pingereas. Paremast tulemusest hoolimata on Venemaa maailma enim korrumpeerunud suurriik, kus korruptsioonitase on kõrgem kui Pakistanis või Nigeerias.
  Tõenäoliselt kaotab Ühtne Venemaa tänastel valimistel konstitutsioonilise enamuse (saades vähem kui praegused 315 kohta 450 kohaga parlamendis), mis võimaldab teha muudatusi põhiseaduses.
  Arvamusküsitluste järgi on teotus kommunistidele 16,7%, liberaaldemokraatidele 11,6% ning Õiglasele Venemaale, mis nõuab sotsiaalkulutuste suurendamist, 10%.
  Ligi pooled venemaalased usuvad, et võimud püüavad valimistulemusi ilustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.