• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia börs tõusis peaministri tõttu

  Itaalia aktsiaturg tegi eile korraliku tõusu ja võlakirjade tootlused langesid, kuna äsja peaministriks saanud Mario Monti esitas parlamendile 30 miljardi eurost säästupaketti. Itaalia plaanib tõsta pensioniiga ja makse, et vähendada võlakoormust.

  Itaalia aktsiaturg rallis 2,9 protsenti, 15 930,70 punktile. See on MIB indeksi, mis on aastaga kukkunud 17,5 protsenti, kõrgeim tase alates novembrikuu keskpaigast. Itaalia valitsuse kümneaastase võlakirja tootlus tegi äkksööstmise alla. Kui reedel oli paberi tootlus aasta baasil 6,5 protsenti, siis eile 5,98 protsenti. Palju ei ole möödas ajast, kui selle paberi tootlus oli 7,16 protsenti.
  Säästupaketi osaks on pensionile mineku ea tõstmine ja maksutõusud.
  Euroopa Pangandusjärelevalveorgan EBA teatas, et Itaalia pangad peavad suurendama kapitali, kirjutas Il Sole 24 Ore. Itaalia säästupaketis tutvustatakse ka riigipoolset Itaalia pankade võlakirjade garanteerimist.
  Ilma uue kokkuhoiupaketita oleks Itaalia kokku kukkunud ja riskinud Kreeka stiilis õnnetusega. Huvitaval kujul nimetas Itaalia peaminister Mario Monti neid meetmeid majanduskasvu suurendatavateks.
  Uued luksusmaksud jahtidele jms, kinnisvaramaks ja käibemaksu tõus vaevalt et elavdavad lähiajal vähimalgi määral majandust, pigem nad võimendavad majanduslanguse riski. Ehk pikaajaliselt toetavad need meetmed majanduskasvu. Samuti plaanib Itaalia juurida välja maksupettused ja tõsta pensioniiga. Viimane vähendab juba lähiajal valitsuse kohustusi.
  Esimene Euroopa liider suhtus paketti positiivselt. Hollandi peaminister Mark Rutte, kes kohtus eile Montiga Roomas, ütles, et talle avaldas väga muljet pakett, mida on tervitanud ka Euroopa Komisjon.
  Itaalia majandusminister Vittorio Grilli ütles, et meetmed lubavad täita eesmärki, isegi kui tuleval aastal peaks majandus langema 0,4–0,5 protsenti. 30miljardilisest paketist kümme miljardit suunatakse tagasi majandusse, aidates ettevõtteid ja elavdades majandust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.